Από Popi Wallick
Το κόκκινο ζεστό κρασί αλλιώς gluhwein ή mulled wine, έχει μια ιστορία που ξεκινάει από τη Ρωμαϊκή εποχή. Οι ίδιοι το ονόμαζαν Wurtzwein και ήταν το ποτό των πλουσίων καθώς τότε τα μπαχαρικά ήταν άκρως εξωτικά και πανάκριβα. Επίσης το χρησιμοποιούσαν και για φαρμακευτικούς σκοπούς.
Σήμερα αποτελεί παραδοσιακό ποτό του Ευρωπαϊκού βορρά και ως κρασί των Χριστουγέννων.
Είναι μια εξαιρετική ιδέα να μαζέψετε φίλους και αφού στήσετε το σκηνικό να το απολαύσετε ζεστό και Μυρωδάτο.
Φτιάξε Gluhwein-Το κρασί των Χριστουγέννων
Θα χρειαστείτε:

1000 ml κόκκινο κρασί κατά προτίμηση Αγιωργίτικο, δεξαμενής
125 γρ. μέλι
50 γρ. κονιάκ
4 ολόκληρα γαρύφαλλα
1/2 κουτ. Γλυκού γλυκάνισο
4 σπόροι κάρδαμου
1 ξυλάκι κανέλας
1 πρέζα πιπέρι
2 φέτες τζίντζερ

Εκτέλεση:1. Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα.
2. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.
3. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, την αφαιρούμε από τη φωτιά.
4. Την κρατάμε για κανένα τεταρτάκι, ίσα ίσα να δώσουν τα μπαχαρικά τις μυρωδιές τους στο κρασί και σουρώνουμε.
5. Το ζεσταίνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το κονιάκ.
6. Το σερβίρουμε σε κούπες με φέτες πορτοκάλι.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here