Από Popi Wallick

Το γιορτινό τραπέζι έχει παραπάνω από μια σαλάτες και για να μας “δροσίσει” τον ουρανίσκο μας αλλά και να τον προετοιμάσει για αυτό που θα ακολουθήσει.

Δοκιμασμένη αρκετά εύκολη και γιορτινή η σαλάτα που σας προτείνω.

 

Για τα καραμελωμένα pecan

  • 1/2 γ. καφέ ζάχαρη

  • 1/4 κουτ. κανέλα

  • 1/4 κουτ.  αλάτι

  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

  • 1 φλ. πεκάν

  • Για τη σαλάτα

  • 6 κούπες. ανάμικτα σαλατικά (μπορείτε να πάρετε και τις έτοιμες συσκευασίες

  • 2 μήλα, κομμένα σε φέτες

  • 1/2 φλ. μπλε τυρί

  • 1/2 γ. αποξηραμένα cranberries

Για το ντρέσινγκ 

  • 2 κουταλιές της σούπας. ξύδι μήλου

  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1/2 lbsp. Dijon μουστάρδα

  • 1/3 γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Για το καραμέλωμα των pecan

 Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά βάλτε σε ένα σκεύος τη ζάχαρη, κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε, αφήνοντας τη ζάχαρη να διαλυθεί και μετά προσθέστε τα πεκάν. Αφήστε τα για περίπου 5 λεπτά να καραμελώσουν και βάλτε τα να κρυώσουν σε λαδόκολλα.  Κάθε φορά θα φτιάχνετε μια στρώση pecan για να μην κολλήσουν.

Συναρμολογήστε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα σαλατικά, μήλα, ζαχαρωμένα πεκάν, μπλε τυρί και αποξηραμένα cranberries με το μπε τυρί.  Βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεται.

Σε ένα μπολ με αυγοδάρτη αναμίξτε, τον μηλίτη, το κρεμμύδι, την dijon το ελαιόλαδο και το αλάτι και πιπέρι.

Ρίξτε το ντρέσιγκ και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε αμέσως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here