Από την Πόπη Wallick

Γλυκάκι εύκολο και νόστιμο! Και υγιεινό το λες! Κι άμα δε σου αρέσουν τα κυδώνια, βάλε μήλα!

Θα χρειαστείς:

2-3 κυδώνια ή μήλα
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
1/2 φλιτζάνι καρύδια σε κομματάκια
1/2 κουταλάκι κανέλα
μέλι, περίπου 2 κουταλιές για τον κάθε έναν
Για το ταψάκι
1 φλιτζάνι νερό
2-3 φέτες λεμόνι
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180, ρίχνεις το νερό μέσα σε σκεύος με καπάκι, σε ένα μπολ, βάζεις, τα φιστίκια, τα καρύδια και την κανέλα.
Κόβεις το κυδώνι στη μέση κατά μήκος, αφαιρείς το κουκούτσι και αδειάζεις το εσωτερικό για να κάνεις τρυπούλα (για τη γέμιση) . Όσο το κάνεις αυτό τα βουτάς στο μπολ με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Αυτό που έβγαλες από το κυδώνι το κόβεις λεπτά κομματάκια και το βάζεις στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα, ανακατεύεις καλά.
Στο κέντρο από το κάθε κυδώνι βάζεις 1 κουταλάκι μέλι και μετά τη γέμιση.
Τα βάζεις σε σκεύος με καπάκι που μπαίνει στο φούρνο ή σε ταψάκι
σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, τα ψήνεις για 1-1 0,25 ώρες , ή μέχρι το κυδώνι είναι τρυφερό όταν το τρυπάς
Σερβίρεις αμέσως με έξτρα μέλι ραντισμένο πάνω από την κορυφή .
Δίπλα του εγώ θέλω μια Μαυροδάφνη, λίγο παλαιωμένη η το Nectar ΕΟΣ Σάμου, γιατί έχω το φρούτο αλλά έχω και πολλούς ξηρούς καρπούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here