Για να φτιάξουμε γλυκόξινο κάρυ με λαχανικά και φρούτα από τον Βησσαρίωνα Παρθένη
Υλικά:
4 σκελίδες σκόρδο
4 μίνι καλαμπόκια
3 ροδέλες φρέσκος ανανάς
1/2 αγγούρι
3 κρεμμύδια
3 ντομάτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κόκκινες πιπεριές τσίλι
2 κ.γ. καλαμποκάλευρο
4 κ.σ.λάδι
4 κ.σ. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τα μίνι καλαμπόκια και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους περίπου 2εκ. Καθαρίζουμε τον ανανά, αφαιρούμε το σκληρό κομμάτι από το κέντρο και κόβουμε τον ανανά σε μπουκιές.

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΑΡΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

Κύριο Συστατικό : Σάλτσα σόγιας
Είδος Πιάτου : Σαλάτα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ ή Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team

 

Πλένουμε το αγγούρι, το κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα, αφαιρούμε τα σπόρια και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα σπόρια.

Πλένουμε τα κρεμμυδάκια, αφαιρούμε όσο από το πράσινο είναι μαραμένο και κόβουμε το υπόλοιπο σε κομμάτια μήκους περ. 3 εκ. Πλένουμε τα τσίλι από μέσα κι από έξω.

Ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με 80 γρ. κρύο νερό και το βάζουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε λάδι στο γουόκ ή σε τηγάνι και τηγανίζουμε το σκόρδο να ροδίσει.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον ανανά, το αγγούρι, τη ντομάτα και τα τσίλι. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το πιπέρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 5 λεπτά.

Βησσαρίωνας Παρθένης

 

Προσθέτουμε το μίγμα με το νερό και το αλεύρι, τα αφήνουμε να κοχλάσουν για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.Καλή επιτυχία !