Γρήγορες Συνταγές: Νουντλς πανσίτ (νουντλς ρυζιού με λαχανικά και κοτόπουλο) Noodles Pancit

Γρήγορες Συνταγές: Νουντλς πανσίτ (νουντλς ρυζιού με λαχανικά και κοτόπουλο) Noodles Pancit

το παραδοσιακό πιάτο νουντλς πανσίτ (νουντλς ρυζιού με λαχανικά και κοτόπουλο), ένα φαγητό με επιρροή από την Κίνα. Στις Φιλιππίνες συμβολίζουν τη μακροζωία και γι’ αυτό δεν πρέπει να τα σπάμε. Για τον ίδιο λόγο τα υλικά κόβονται μακρόστενα, ομοιόμορφα και διαγώνια.

«Το φαγητό αυτό το συναντάς σε όλη σου τη ζωή στις Φιλιππίνες. Από τα πρώτα σου γενέθλια μέχρι τον γάμο σου. Συμβολίζει για εμάς τη γιορτή, τη χαρά και την αγάπη», λέει η Ντέμπι. «Είναι ένα φαγητό που περνάει από γενιά σε γενιά. Το ένιωσα όταν έκανα τη δική μου οικογένεια και άρχισα να φτιάχνω πανσίτ στα παιδιά μου», λέει η Άιβη, που εκπροσωπεί τη νεότερη γενιά Φιλιππινέζων.

Γρήγορες Συνταγές: Νουντλς πανσίτ (νουντλς ρυζιού με λαχανικά και κοτόπουλο) Noodles Pancit

Ο χρήστης Dill Magazine στο Twitter: "@pmontoro made pansit puso ...

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο

  • ½ κιλό στήθος κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο) τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια

  • 2 σκελίδες σκόρδο και 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένα

  • ½ κιλό νουντλς (vencemeli ή ρυζιού)

  • 1 ½ κιλό ανάμεικτα λαχανικά (καρότο, λάχανο, φασόλια πλατιά, φρέσκο κρεμμύδι) ψιλοκομμένα

  • 2 φλ. ζωμό κοτόπουλου (κύβοι κότας λιωμένοι σε νερό)

  • 4 κ.γ. σος σόγιας και 1 κ.γ. σος οστρακοειδών

  • Αλάτι, πιπέρι και λεμόνι (σε φέτες ή κύβους)

Γρήγορες Συνταγές: Νουντλς πανσίτ (νουντλς ρυζιού με λαχανικά και κοτόπουλο) Noodles Pancit

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι γουόκ ή σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το τεμαχισμένο στήθος κοτόπουλου και σοτάρουμε. Το βγάζουμε σ’ ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.

  2. Σοτάρουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά.

  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.

  4. Ρίχνουμε μετά τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  5. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, τη σος σόγιας και τη σος οστρακοειδών και τα αφήνουμε να βράσουν.

  6. Ρίχνουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν με το ζουμί τους και να μαλακώσουν, για περίπου 3-4 λεπτά (προσοχή μην παραβράσουν). Εάν δούμε ότι τα νουντλς είναι στεγνά ή ξερά, προσθέτουμε ζωμό ή νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο ακόμα.

  7. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι (και αν χρειάζεται λίγο παραπάνω σος σόγιας).

  8. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.