Η Γη της Ελιάς: η αποκάλυψη της αλήθειας – Η Αντιγόνη έχει γίνει μητέρα από βιασμό

Η Γη της Ελιάς: η αποκάλυψη της αλήθειας – Η Αντιγόνη έχει γίνει μητέρα από βιασμό

Η Γη της Ελιάς: Το καλά κρυμμένο μυστικό της Αντιγόνης έρχεται στο φως, αναστατώνονται τους πάντες.

 Έχει αποκτήσει παιδί, κρυφά απ’ όλους, το οποίο έδωσε για υιοθεσία με τη βοήθεια της Μαρίας. Το παιδί της είναι αποτέλεσμα βιασμού και έχει αφήσει ανεξίτηλο τραύμα στη ζωή της. Ο Μάνος το αποκαλύπτει στον πατέρα του, και ο Ισίδωρος, έξαλλος, την καλεί στο σπίτι απαιτώντας εξηγήσεις.

Ο Στάθης και η Εύα απολαμβάνουν στιγμές ξεγνοιασιάς και αγάπης στην Αθήνα, μετά τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσε εις βάρος τους η Αρετή, όσο βρίσκονταν και οι δύο στη Μάνη. Είναι αποφασισμένοι ν’ αφήσουν το παρελθόν πίσω τους, ιδίως ο Στάθης, και να κάνουν μια νέα αρχή μακριά απ’ όλους κι όσα τους έχουν πληγώσει στο παρελθόν. Η Αρετή το μαθαίνει και γίνεται ράκος, καθώς συνειδητοποιεί ότι τον έχασε για πάντα. Κανένας εκβιασμός, με την κοινή περιουσία τους, δεν μπορεί να τον κρατήσει κοντά της.

Ο Μάνος, που από την αρχή υποψιαζόταν ότι η Αντιγόνη κάτι κρύβει, βάζει ντετέκτιβ να ερευνήσει βαθιά το παρελθόν της και φυσικά και το παρόν της. Η ανακάλυψη του ντετέκτιβ για το καλά κρυμμένο μυστικό της Αντιγόνης αφήνει άναυδο τον Μάνο, δημιουργώντας νέα δεδομένα. Η Αντιγόνη πρόσφατα είχε επισκεφτεί τη Μαρία στο Σούνιο. Αυτές τις δύο γυναίκες τις ενώνει μια δραματική ιστορία που συνέβη στο παρελθόν και έχει σημαδέψει ανεξίτηλο την Αντιγόνη, που έγινε μητέρα από το βιαστή της και κράτησε το παιδί. Η Μαρία βοήθησε, με παράνομες ενέργειες, ώστε το παιδί να δοθεί για υιοθεσία. Ωστόσο, το τραύμα στην ψυχή των δυο γυναικών έχει παραμείνει ορθάνοιχτο και τις βασανίζει. Ο Μάνος, που έχει μείνει αποσβολωμένος από τις αποκαλύψεις του ντετέκτιβ, πηγαίνει στο ανθοπωλείο της Μαρίνας και της εξομολογείται το απίστευτο μυστικό που κρύβει πολύ προσεκτικά η Αντιγόνη. Εκείνη πέφτει από τα σύννεφα. Της είναι αδιανόητο αυτό που έχει συμβεί με την Αντιγόνη. Δεν το χωράει ο νους της.

Ο Αποστόλης στέλνει λουλούδια στην Ευτυχία, ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία. Η Αρετή δείχνει να μην εγκρίνει πια την Ελένη για νύφη, αλλά ο Στέφανος εξεγείρεται και τη βάζει στη θέση της. Στο μεταξύ, η Βασιλική υπόσχεται στον πατέρα της ότι θα καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ του, ενάντια στη μάνα της, στη δίκη για το διαζύγιο. Η Δίωξη Ναρκωτικών αρπάζει τον Θύμιο, τον συγκροτούμενο του Ανέστη, από το κελί του και τον ανακρίνει. Το οικονομικό πρόβλημα της Μέλπως λύνεται, καθώς ο Κωνσταντίνος προτίθεται να της δίνει ένα ποσό κάθε μήνα, ενώ η Μαργαρίτα προτείνει στους Στεφανέους να αγοράσουν το θερμοκήπιο της Άννας για να τη βγάλουν από το αδιέξοδο. Ο Μάνος, στο μεταξύ, σπεύδει στον Ισίδωρο και του αποκαλύπτει ό,τι έμαθε για την Αντιγόνη. Τον άνθρωπο που έλεγε ότι την ενδιαφέρει η ιατρική και δεν θέλει παιδί. Σοκαρισμένος, ο Ισίδωρος της τηλεφωνεί και απαιτεί να πάει σπίτι του. Πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια.

Πηγή:Τηλεθεατής