Παρατηρήσατε ποτέ πόσο πονάει το τριχωτό της κεφαλής,όταν δεν λούζεστε μέσα σε λίγες μέρες; Δεν συμβαίνει είναι μόνο σ’ εσάς  – ο `’λιπαρός πόνος»  είναι κάτι, σύμφωνα με τους δερματολόγους, για το οποίο υπάρχει ένας επιστημονικός λόγος.

Γιατί πονούν τα μαλλιά σου ; Μήπως είσαι άλουστη;

Ο προγραμματισμός ώστε να λούζεσαι τακτικά μπορεί μερικές φορές να πέσει από την εβδομαδιαία  λίστα σου. Αλουστη?  Φυσικά, όταν δεν έχετε χρόνο να πλύνετε τα μαλλιά σας, μπορείτε να καταλήξετε με ένα τριχωτό της κεφαλής γεμάτο λιπαρότητα. Και δυστυχώς, αυτό δεν είναι το μόνο που μπορεί να συμβεί από την παραμέληση αυτή.

Αν δεν πλένετε τα μαλλιά σας για λίγο, τα έλαια που το κρανίο σας παράγει φυσικά, συσσωρεύονται γύρω από τα μαλλιά σας, προωθώντας την υπερανάπτυξη μυκήτων στο τριχωτό της κεφαλής σας, εξηγεί ο Joshua Zeichner, MD, ένας δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του δέρματος που προκαλεί ερυθρότητα και φαγούρα,ίσως και πονοκέφαλο. «Σε μερικούς ασθενείς, η φλεγμονή μπορεί να εκδηλώνεται περισσότερο με ένα πόνο», λέει. Μετάφραση: Τα μαλλιά σας πονάνε.

Όταν αυξάνονται τα επίπεδα σε μύκητες, όπως όταν δεν πλένετε τα μαλλιά σας για λίγες μέρες, το σώμα σας είναι πιο πιθανό να αντιδράσει προκαλώντας στο δέρμα φαγούρα ή δυσφορία, λέει η Cynthia Bailey,  του αμερικανικού συμβουλίου δερματολογίας και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advanced Skin Care και Dermatology Inc.

Αν έχετε πόνο στο τριχωτό της κεφαλής λόγω λιπαρότητας, προσπαθήσετε να μειώσετε τα επίπεδα με ένα αντιμυκητιακό σαμπουάν που θα σας συστήσει ο δερματολόγος.

Πρέπει να τα εφαρμόζετε μόνο στο τριχωτό της κεφαλής, να τα αφήνετε να μείνουν λίγο εκεί και να αφρίζουν για το χρονικό διάστημα σύμφωνα με τις οδηγίες. Στη συνέχεια, τα ξεπλύνετε και καθαρίστε τα μαλλιά σας με το κανονικό σαμπουάν.

Αυτό θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από οποιοδήποτε πόνο στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά εάν επιμένει, ήρθε η ώρα να ξαναδείτε τον δερματολόγο σας – θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι μιας άλλης κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής, λέει η Δρ. Bailey.