HUMMUS (χούμους) με φασόλια,κολοκύθα και ταχίνι σε 10 λεπτά!

Αρωματικό HUMMUS (χούμους) με φασόλια,κολοκύθα και ταχίνι!

Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε μια βελούδινη, κρεμώδη, καπνιστή, απόλυτα πικάντικη βουτιά στο χούμους που ετοιμάζεται ακριβώς σε 10 λεπτά .

Αρωματικό HUMMUS (χούμους) με φασόλια,κολοκύθα και ταχίνι!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 10 λεπτά
Μερίδες:(Μερίδες 1/4-φλιτζανιού)
Κατηγορία: Dip, Σνακ
Κουζίνα: χωρίς γλουτένη, μεσογειακή έμπνευση, Vegan
Κατάλληλος για καταψύκτες Όχι
Κρατάει; 5-7 ημέρες

Αρωματικό HUMMUS (χούμους) με φασόλια,κολοκύθα και ταχίνι!

Όλα ξεκινούν με τα λευκά φασόλια και την κολοκύθα και το ταχίνι -τα καθαρίζουμε και τα αλέθουμε προσθέτοντας λεμόνι, λίγο σπανάκι και μείγμα εποχιακών μπαχαρικών και αλατιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και το φασκόμηλο σοταρισμένο στο ελαιόλαδο ! Αυτό είναι αυτό που το απογειώνει!

Χούμους

  • 1φλυτζάνι λευκό φασόλια
  • 2/3 φλιτζάνι κολοκύθας (φρέσκο ​​ψητό ή κονσερβοποιημένο)
  • κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • κουταλιές σούπας ταχίνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (προσθέστε για περισσότερο στη γεύση)
  • 1/2 κουταλάκι  κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • πρέζα μοσχοκάρυδο
  • πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα καγιέν προαιρετικά )

 για το σοτάρισμα:

  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • κουτ. Σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​φασκόμηλο

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  • Ξεβγάλτε και στραγγίστε τα λευκά φασόλια σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια, προσθέστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ  κολοκύθα, χυμό λεμονιού, ταχίνι, θαλασσινό αλάτι, κύμινο, καπνιστή πάπρικα, μοσχοκάρυδο, κανέλα και καγιέν (προαιρετικά). Πολτοποιείστε μέχρι να έχει κρεμώδη και λεία υφή.

  • Θερμάνετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα  σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το φασκόμηλο και σοτάρετε για λίγα λεπτά για να σκουρίνει ελαφρά (αυτό επιτρέπει στη γεύση να εμβαθύνει). 

  • Γευτείτε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα ανάλογα με τις ανάγκες, προσθέτοντας περισσότερο αλάτι, το λεμόνι για την οξύτητα, την κανέλα για ζεστασιά, το κύμινο ή την πάπρικα για καπνιστή γεύση,μοσχοκάρυδο ή καγιέν. 

  • Σερβίρετε αμέσως με τσιπς και λαχανικά της επιλογής σας. Εναλλακτικά, ψύξτε περίπου 3-4 ώρες – για μια παχύτερη, πιο κρεμώδη βουτιά. Αποθηκεύστε στο ψυγείο για 5-7 ημέρες.

Με αυτό το πιάτο κάνεις την τέλεια βουτιά στη γεύση για σνακ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με λαχανικά (ωμά ή ψημένα !) ή  chips ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο που μπορείτε να σκεφτείτε. Θα ήταν επίσης ωραίο ορεκτικό σε τραπέζι με φίλους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here