Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω ως 20 Δεκεμβρίου τα ζώδια και οι προβλέψεις
H Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα, της δημιουργικότητας, της χαράς, της απόλαυσης και της διασκέδασης κάνει το πέρασμά της στο ζώδιο του Αιγόκερω! Ένα εύλογο ερώτημα που γεννάται με τη νέα θέση της Αφροδίτης είναι το εξής: «Στον έρωτα μπορεί να έχει θέση η λογική, ο ρεαλισμός και η οργάνωση»; Ένα άτομο που έχει την Αφροδίτη του σε αυτή την θέση, σίγουρα θα απαντήσει πως «ναι» αφού η βασική πηγαία ανάγκη στα «θέλω» και τις «επιθυμίες» είναι η δομή και η οργάνωση, κάτι το οποίο δεν ταιριάζει απόλυτα στις ιδιότητες της Αφροδίτης!
Project : Έρωτας με προοπτική και καταξίωση
Η Αφροδίτη από το ζώδιο του Αιγόκερω κάνει τον έρωτα να μοιάζει με ένα “project” (έργο) στο οποίο και πρέπει να τηρηθούν αυστηρά πλαίσια προκειμένου να διεκπεραιωθεί με απόλυτη επιτυχία! Ζητούμενο είναι η αποκατάσταση, όχι μόνο η συναισθηματική, αλλά και η πρακτική, ενώ τα «πρέπει» δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αυθορμητισμού και ανεμελιάς αφού ο στόχος είναι η «προοπτική»! Μία βασική ανάγκη της Αφροδίτης από αυτή την θέση είναι και η «κοινωνική καταξίωση» για το λόγο αυτό και οι επιλογές έχουν ως βασικό κίνητρο την ανάδειξη, την επίτευξη, την καταξίωση και όταν δεν τηρούνται αυτές οι προδιαγραφές τότε μπαίνουν όρια, αποστάσεις, φραγμοί ….
Από τις 26 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου λοιπόν, η Αφροδίτη κινείται στο γήινο ζώδιο του Παρορμητικού σταυρού, τον Αιγόκερω, κάνοντας τις υποθέσεις που αφορούν τον έρωτα, αλλά και τις προσωπικές επιθυμίες, να κινούνται κάτω από ένα πολύ αυστηρό και οργανωμένο πλαίσιο, μέσα στο οποίο δεν υπάρχουν περιθώρια για πολύ ανεμελιά, αυθορμητισμό , παιχνίδι αλλά και διασκέδαση! Ο έρωτας γίνεται business λοιπόν και για αυτό με την Αφροδίτη από το ζώδιο του Αιγόκερω αν είναι κάτι αυτό που μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά είναι τα επαγγελματικά, αφού μπορούν με άνεση να προωθηθούν δημιουργικά σχέδια τα οποία θα μπορέσουν να παρουσιαστούν και να προχωρήσουν βασισμένα σε μία πολύ οργανωμένη δομή!
Οι αστρολογικές όψεις της Αφροδίτης
Η Αφροδίτη κάνοντας την είσοδό της στο ζώδιο του Αιγόκερω, σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό στην 3η μοίρα, στις 28 Νοεμβρίου. Αυτή την ημέρα υπάρχουν ξαφνικές και ευχάριστες εξελίξεις σε ερωτικά και οικονομικά που δίνουν έναν αέρα ανανέωσης και χαράς. Δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις που θα προσφέρουν χαρά, οι κεραυνοβόλοι έρωτες, οι ξαφνικές τροπές που θα σκορπίσουν χαμόγελα, ιδιαίτερα για Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου.
Στις 3 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Άρη από το ζώδιο του Σκορπιού στην 9η μοίρα. Τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) και τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες) του 1ου δεκαημέρου συνεχίζουν και δέχονται εύνοια για ανανέωση, χαρά, ερωτισμό. Αυτή την ημέρα οι πρωτοβουλίες μπορούν να μας κινητοποιήσουν δημιουργικά για να περάσουμε καλά.
Η Αφροδίτη θα σχηματίσει στις 8/12 την όψη εξαγώνου με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς (15η μοίρα). Η λογική «παντρεύεται» με το συναίσθημα, δημιουργώντας πολύ ευνοϊκές συνθήκες για την εκπλήρωση σχεδίων και επιθυμιών στους Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και Καρκίνους Σκορπιούς, Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου. Ο ρομαντισμός, η τρυφερότητα, η ζεστασιά θα κάνουν πιο θερμό το κλίμα στη ζωή των παραπάνω ζωδίων. Συνάμα είναι μία καλή ημέρα για ενασχόληση και με την τέχνη.
Στις 11 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη σχηματίζει την όψη συνόδου με τον Κρόνο (19η μοίρα) προκαλώντας συναισθηματική αλλά και οικονομική στενότητα και περιορισμό, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα εμφανές στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς , Αιγόκερους) του 2ου δεκαημέρου. Σκληρές συναισθηματικές συνειδητοποιήσεις αλλά και περιορισμός της χαράς και της απόλαυσης για ζωή θα φέρουν μία προσωρινή απογοήτευση για τα παραπάνω ζώδια.
Στις 13 Δεκεμβρίου , η σύνοδος Αφροδίτης Πλούτωνα (21η μοίρα) διεγείρει τα ερωτικά πάθη, ενώ δεν θα λείψουν και οι οικονομικές διεκδικήσεις και κατακτήσεις… Οι ασυγκράτητες επιθυμίες μπορεί ωστόσο να οδηγήσουν σε μεγάλες υπερβολές. Τα ζώδια που επηρεάζονται είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου.
Η επιρροή της Αφροδίτης στα ζώδια
Με την Αφροδίτη από το ζώδιο του Αιγόκερω ως τις 20 Δεκεμβρίου:
Ο Κριός: Δίνει έμφαση στον τομέα της καριέρας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναδείξει την αξία του, φανερώνοντας τα ταλέντα του ή προχωρώντας τα δημιουργικά του σχέδια. Η επιτυχία γίνεται μονόδρομος! Καλή περίοδος για να επιμεληθεί ένας Κριός την κοινωνική του εικόνα, να θέσει δημιουργικούς στόχους αλλά και να γίνει πιο αγαπητός στο χώρο που κινείται!
Ο Ταύρος: Φιλοσοφεί τις καταστάσεις διαφορετικά, ανοίγεται σε γνωριμίες που έχουν κάτι νέο να του δώσουν, ενώ ο έρωτας μπορεί να προκύψει και με ένα άτομο που υπάρχει διαφορά ηλικίας. Ζητήματα σπουδών ή νομικών υποθέσεων μπαίνουν σε σειρά!
Ο Δίδυμος: Γίνετε επιβλητικός και απόλυτος στα «θέλω» του προσπαθώντας να κυριαρχήσει στους πάντες. Ο τομέας των οικονομικών αρχίζει να έχει βελτίωση, είτε μέσω εσόδων του συζύγου, είτε μέσω καλύτερης διαχείρισης.
Ο Καρκίνος: Αναζητά και επιδιώκει την συντροφικότητα οι απαιτήσεις του όμως είναι πολύ παραπάνω από ότι συνήθως και προσπαθεί να ακολουθήσει το «σωστό» στις σχέσεις του αλλά και στις συνεργασίες του!
Ο Λέοντας: Βάζει γινάτι να προετοιμαστεί για την περίοδο των εορτών , βελτιώνει την φυσική κατάσταση, ξεκινά διατροφή ή άσκηση προκειμένου να βελτιώσει το σώμα του ή και να νιώσει ευεξία. Η περίοδο όμως είναι θετική για να αναλάβει και επαγγελματικά έργα που του διεγείρουν την δημιουργικότητα αλλά και τον βοηθούν να δημιουργήσει νέες προοπτικές στην εργασία του!
Ο Παρθένος: Απολαμβάνει τον έρωτα ακριβώς έτσι όπως πάντα τον επιθυμούσε, διεκδικεί την εκπλήρωση των επιθυμιών του και είναι ο απόλυτα κερδισμένος!
Ο Ζυγός: Αφιερώνεται στις πολύ οικείες του υποθέσεις, ομορφαίνει το χώρο του, το σπίτι του, δείχνει την αγάπη του στα πρόσωπα που συμβιώνει και δημιουργεί την ζεστή χειμωνιάτικη φωλίτσα του!
Ο Σκορπιός: Έχει «ταλέντο» στις γνωριμίες αυτή την περίοδο, ενώ η εκφραστικότητά του , οι επικοινωνίες και οι συζητήσεις μπορούν να τον βοηθήσουν τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό πλαίσιο! Τα φλερτ δεν θα λείψουν.
Ο Τοξότης: Επιτέλους παίρνει μία ανάσα στα οικονομικά του και προσπαθεί με επιτυχία να αυξήσει τις πηγές των εσόδων του! Το ζητούμενο «συναισθηματική ασφάλεια», γίνεται πλέον απαραίτητο!
Ο Αιγόκερως: Ομορφαίνει, ασχολείται παραπάνω με την εικόνα και την εμφάνισή του, έχει κατακτήσεις και ανανεώνει την αισθηματική του ζωή!
Ο Υδροχόος: Μαζεύεται, αναλογίζεται, ανασυγκροτείτε δεν παύουν όμως να υπάρχουν στη ζωή του κάποιες αδιέξοδες ερωτικές καταστάσεις ή κάποια μυστικά που για την ώρα τον κάνουν να κλείνεται στον εαυτό του!
Ο Ιχθύς: Κυνηγά την εκπλήρωση επιθυμιών και προσδοκιών και φαίνεται ότι το καταφέρνει πολύ καλά, αφού έχει και «συμμάχους» άτομα του κοινωνικού του κύκλου!