Η Δύναμη του να Είσαι Ευάλωτος

Η Μαρία Χαραλαμπίδου είναι Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (MA Counselling & Psychotherapy) από το Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London (UEL). Στο πλαίσιο της πρακτικής της εργάστηκε στον φορέα Κοινωνικής Φροντίδας για την Γονεϊκή Ισότητα για το παιδί (ΓΟΝ.ΙΣ), καθώς και στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Βριλησσίων όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες της. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το https://mariacharalabidou.blogspot.com/  για να γνωρίσετε τη δουλειά της. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6944845013

Η επαφή… αυτή έχει σχέση με όλα. Από μικρό παιδί αναζητούσες να είσαι σε επαφή, μέχρι σήμερα ακόμη αυτή αναζητάς. Η αληθινή, ουσιαστική επαφή όμως προϋποθέτει σύνδεση και η αίσθηση του να είσαι συνδεδεμένος είναι μεγάλη αλλά όχι εύκολη τελικά υπόθεση. Νομίζω πως καταλαβαίνεις αυτό που λέω. Σου είναι οικεία αυτή η ψυχική μοναξιά. Μπορεί να περιτριγυρίζεσαι από πολλούς, μπορεί να θες να ξεγελιέσαι, μπορεί να θες φασαρία για να μην την ακούς, όμως αυτή τη μοναξιά τη νιώθεις…

 

Υπάρχει κάτι που σε εμποδίζει και τελικά δεν μπορείς να συνδεθείς με τους άλλους; Ντρέπομαι θα μου πεις, μιας που είναι κάτι που μπορείς να καταλάβεις. Ντρέπεσαι γιατί θεωρείς πως υπάρχει κάτι σχετικά με εσένα που αν οι άλλοι άνθρωποι το μάθουν ή το δουν, δεν θα θέλουν τη σύνδεση αυτή.
Υπάρχει και κάτι δυνατό που ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτή τη ντροπή. Είναι η άποψη που έχω για τον εαυτό μου θα προσθέσεις «δεν είμαι αρκετά καλός», «δεν είμαι αρκετά λεπτός» αρκετά «δυνατός», αρκετά «έξυπνος», αρκετά «δραστήριος»… η λίστα ατελείωτη. Μαζεύεσαι..
Αυτά τα κατανοείς, όμως υπάρχει κάτι ακόμη που σε κρατά μακριά από τους άλλους και αυτό ίσως γίνεται χωρίς καλά καλά να το καταλαβαίνεις. Από τότε που ήσουν μικρό παιδί για κάποιους συγκεκριμένους δικούς σου λόγους, αναγκάστηκες να παγώσεις όλα τα δύσκολα συναισθήματα που ένιωθες. Η ντροπή, ο φόβος, η ανησυχία, η απογοήτευση, ο θυμός, η θλίψη ήταν συναισθήματα που δεν ήθελες να βιώνεις.

Αποφάσισες λοιπόν για να καταφέρεις να προχωρήσεις να τα βάλεις στην άκρη, να τα παγώσεις, να τα κρύψεις…

Διάβασε τη συνέχεια εδώ