Η πιο εύκολη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα της Γκόλφως!

Η πιο εύκολη και ζουμερη πορτοκαλόπιτα της Γκόλφως!

Η πιο εύκολη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα της Γκόλφως!

Η πορτοκαλόπιτα που θα σε αποζημειώσει για τον λίγο χρόνο που θα ξοδέψεις, γιατί έχει σιμιγδάλι που αρέσει στα παιδιά και είναι διαφορετική και ζουμερή , όπως την έφτιαχναν παλιά στα χωριά.

Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Υλικά
4 αυγά
250 ζάχαρη
170 γρ. αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
150 σιμιγδάλι ψιλό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
125 σιμιγδάλι χοντρό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 μέτριο πορτοκάλι χωρίς φλούδα πολτό
120 γρ. καλαμποκέλαιο
2 βανίλιες ή 1 βανιλέτα
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
20 γρ. μπέικεν ή 1 φάκελο

για το σιρόπι
300 γρ. νερό
360 γρ. χυμό πορτοκαλιού
480 ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
λίγη φλούδα αν θέλετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε έναν κάδο μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρι, τα αυγά, τη βανιλέτα, και χτυπάμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού, το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, και χτυπάμε.

Συνεχίζουμε συμπληρώνοντας τον πολτό πορτοκαλιού, το αλεύρι, τα σιμιγδάλια, το μπέηκιν, και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ24 εκατοστά, το οποίο έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 30 έως 35 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.