Η σύζυγος του σεΐχη του Ντουμπάι το έσκασε με τα παιδιά και με 50 εκατ. ευρώ (ΦΩΤΟ)

Μετά την κόρη, το έσκασε και η σύζυγος με τα παιδιά.

Η πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν, η δεύτερη σύζυγος του δισεκατομμυριούχου πρωθυπουργού της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, εγκατέλειψε τον σύζυγό της λόγω συζυγικής κακοποίησης και δραπετεύοντας νύχτα ζήτησε άσυλο στη Γερμανία.

Μαζί της πήρε όχι μόνο τα δυο τους παιδιά, την 11χρονη Τζαλίλα και τον 7χρονο Ζαγέντ, αλλά και μια βαλίτσα με 50 εκατ. ευρώ, που θα την βοηθήσουν να ξεκινήσει μια νέα ζωή σε ευρωπαϊκό (ή αμερικανικό, καθώς δεν αποκλείεται τίποτα…) έδαφος.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, αυτός που τη βοήθησε να δραπετεύσει από το Ντουμπάι ήταν ένας Γερμανός διπλωμάτης.

Μάλιστα, μετά την άφιξή της στη Γερμανία, οι Αρχές της χώρας απέρριψαν πιέσεις του σεΐχη να την οδηγήσουν πίσω στη χώρα, ενώ αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Ράντα Στέρλινγκ, που είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΚΟ «Detained in Dubai» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Οργανισμός είχε λάβει αρκετές αναφορές το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την πρόθεση της πριγκίπισσας να δραπετεύσει από το αραβικό κράτος.

«Κάθε φορά που κάποιος κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο, αυτό, προφανώς, συμβαίνει επειδή η ζωή του είναι σε κίνδυνο και επειδή έχει υποστεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Γνωρίζουμε ήδη ότι πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του Σεΐχη, εγκατέλειψε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναζητώντας άσυλο, καθώς έχει υποστεί κακοποίηση στα χέρια του πατέρα της. Τώρα, φαίνεται, πως και η πριγκίπισσα Χάγια, σύζυγος του Σεΐχη, έχει επίσης εγκαταλείψει τη χώρα και κατέφυγε στη Γερμανία» τόνισε η Στέρλινγκ.

H πριγκίπισσα Χάγια

Η 45χρονη πριγκίπισσα – κόρη του αποθανόντα βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν και αδερφή του νυν βασιλιά της χώρας, Αμπντάλα – είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης με πτυχία Οικονομικών, Πολιτικής και Φιλοσοφίας.

H Χάγια είχε να κάνει δημόσια εμφάνιση από τις 20 Μαΐου ενώ τα social media της, που συνήθως είναι γεμάτα φωτογραφίες από τις φιλανθρωπικές της δράσεις, είναι ανενεργά από τον Φεβρουάριο.

Επίσης, δεν παραβρέθηκε στις ιπποδρομίες του Royal Ascot, όπου συνήθιζε να συνοδεύει τον σύζυγό της.

Υπενθυμίζεται πως το 2018, η κόρη του Σεΐχη του Ντουμπάι, η 33χρονη Λατίφα, αποφάσισε να φύγει από τη βασιλική οικογένεια και να ζητήσει άσυλο καταγγέλλοντας πως την κρατούσαν φυλακισμένη και την βασάνιζαν και έκτοτε αγνοείται

Η Λατίφα με μία σειρά από βίντεο μίλησε για τα όσα συμβαίνουν στο βασίλειο, σημειώνοντας πως η ζωή της ως πριγκίπισσα είναι απλά μια απάτη, ενώ όχι μόνο δεν εδικαιούτο να έχει διαβατήριο, αλλά βρέθηκε δύο χρόνια στη φυλακή επειδή αποπειράθηκε να φύγει από τη χώρα όταν ήταν έφηβη.

Το ταξίδι της στην ελευθερία διακόπηκε βίαια καθώς εντοπίστηκε σε ένα σκάφος στον Ινδικό Ωκεανό και επιστράφηκε δια της βίας πίσω στο Ντουμπάι με τους φίλους της να υποστηρίζουν πως την κρατούσαν ναρκωμένη.