Jackie Kennedy and Aristotle Onassis smile during their Greek honeymoon in 1968. | Location: Skorpios, Greece.
Jackie Kennedy-Onassis, όταν ξεκίνησε τη μόδα του λευκού νυφικού για τον δεύτερο γάμο
Η Τζάκι Κένεντι φορούσε λευκό στο χρώμα του ελεφαντόδοντου για τον δεύτερο γάμο της με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Μια ασυνήθιστη επιλογή για τότε, δεδομένου ότι το ειλικρινές,αθώο χρώμα, που ήταν συνώνυμο με την καθαρότητα, το θεωρούσαν κατάλληλο μόνο για τον πρώτο γάμο
Αριστοτέλης Ωνάσης και Ζακλίν Κένεντι, 20 Οκτωβρίου 1968
Για την περίσταση, για να γίνει Jackie O., η Jacqueline Kennedy Onassis, επιλέγει ένα φόρεμα σχεδιαστών Valentino. Το μοντέλο ανήκει σε μια από τις πιο διάσημες συλλογές του Ιταλού σχεδιαστή, την Λευκή Συλλογή-White Collectionπου παρουσιάστηκε το 1968 (που ονομάζεται επίσης ως άχρωμη συμμαχία). Αναλυτικά είναι ένα κοντό φόρεμα, με μακριά μανίκια κλειστά με φαρδύ μανσέτα, ψηλό γιακά και χαρακτηρίζεται από εκλεπτυσμένα ένθετα δαντέλας.
Λευκή συλλογή Valentino, 1968
Έτσι, με αυτό το ναι που γιορτάστηκε στο νησί του Σκορπιού, η Τζάκι Κένεντι λανσάρει μια νέα μόδα, αυτή των δεύτερων γάμων με το λευκό νυφικό. Το ένδυμα της είναι ένα διακριτικό, μοντέρνο και θηλυκό νυφικό που, αν είναι επιθυμητό, μπορεί επίσης να φορεθεί μετά το γάμο. Γι ‘αυτό, μετά το 1968, το ρωμαϊκό ατελιέ του Valentino κατακλύστηκε από αιτήματα, πουλώντας περισσότερα από 400 κομμάτια σε λίγες μέρες.