Προβλήματα έχουν προκληθεί στο λεκανοπέδιο από τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από το πρωί του Σαββάτου (29.09.2018).

Συγκεκριμένα οι αρχές έχουν κλείσει προληπτικά την παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στο τμήμα της από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων «CYCLON») μέχρι και τα όρια με το νομό Βοιωτίας, εδαφικής αρμοδιότητας Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Από τον περιορισμό εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης και τα οχήματα κρατικών, καθώς και άλλων υπηρεσιών.

Tο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει εντολές και οδηγίες για λήψη αυξημένων μέτρων τροχαίας και επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμοδίων Υπηρεσιών, ώστε να παρέμβουν ή να συνδράμουν όποτε χρειαστεί.

Παρακαλούνται οι οδηγοί:

-να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους,
-να ενημερώνονται για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες,
-να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες, ιδιαίτερα στις περιοχές που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και
-να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Τις επόμενες ώρες τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερα, μιας και ο κυκλώνας «Ζορμπάς» αναμένεται να «ανέβει» προς την Αττική και την Εύβοια. Από το μεσημέρι θα χρειαστεί ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στο Λεκανοπέδιο, όπου οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν έως και τα 10 μποφόρ.

Τα αναμενόμενα ύψη βροχής είναι μεγάλα και πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και το πρωί του Σαββάτου (29.09.2018) έγινε νέα σύσκεψη προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, που καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.