Παραδοσιακή ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά και ψωμί

Συστατικά:

500 γρ. ζυμωτό ψωμί προζυμένιο

200 γρ. λευκό ταραμά

2 μικρά ξερά κρεμμύδια

250-300 ml ελαιόλαδο

χυμός από 2 λεμόνια

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το ψωμί μας από την κόρα και το μουσκεύουμε καλά σε ένα μπολ.

Μετά από 5-6 λεπτά το στύβουμε καλά και το ρίχνουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τον ταραμά, το χυμό από το λεμόνι και το κρεμμύδι.

Χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μία λεπτοκομμένη  κρέμα.

Εάν το μείγμα είναι σφιχτό το αραιώνουμε με λίγο νερό.

Στην συνέχεια και συνεχίζοντας να χτυπάμε το μείγμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά με λεπτή ροή μέχρι να πάρουμε μία λεία σφιχτή κρέμα.

Δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται διορθώνουμε την γεύση με λίγο ακόμα λεμόνι ή περισσότερο ψωμί.

Αποθηκεύουμε την ταραμοσαλάτα σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο ρίχνοντας λίγο λάδι από πάνω.

 

Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here