Κοτόπουλο με σαφράν και ζυμαρικά ή ρύζι

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας κομμένο σε μπουκίτσες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και Φρέσκο κρεμμύδι για το γαρνίρισμα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
2 ποτήρια γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ
2 κουταλιές της σούπας corn flour
σαφράν
500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα (σπαγγέτι,βίδες, πένες, φιογκάκια) ή ρύζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει καλά το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Μόλις μαλακώσουν ξαναρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και αφού ανακατέψουμε καλά το σβήνουμε με το κρασί.
Σε λίγο χλιαρό νεράκι μαλακώνουμε τους στήμονες ή διαλύουμε τη σκόνη του σαφράν. Την ποσότητα δεν την γράφω γιατί είναι ανάλογη με το πόσο έντονο θέλετε να είναι το άρωμα!
Στο γάλα διαλύετε το corn flour και μαζί με το αρωματισμένο νεράκι το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Μόλις δέσει η σάλτσα το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
Αν θέλετε βέβαια αντικαθιστάτε το γάλα με κρέμα γάλακτος!
Το κοτόπουλο δεν θέλει πολύ βράσιμο γιατί γίνεται σκληρό.
Σερβίρεται με τα ήδη βρασμένα ζυμαρικά ή με ρύζι!

Από Τα λιλά της Λίλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here