Κουνηθείτε! Πώς να ξεφύγετε από τον δικό σας τρόπο και να αρχίσετε να κινείστε προς μια υγιέστερη ζωή.
Για μια στιγμή φανταστείτε ένα χάπι. Φανταστείτε ότι έχει πολύ ειδικές ιδιότητες: Δεν κοστίζει τίποτα, μειώνει το βάρος, ανεβάζει τη διάθεση και ενισχύει τη σεξουαλική κίνηση. Δεν έχει αρνητικές παρενέργειες – δεν απαιτεί συνταγογράφηση, προεγγραφή ή παραπομπή. Και μπορείτε να το πάρετε οποτεδήποτε, οπουδήποτε και αν θέλετε – με φαγητό ή χωρίς αυτό. Θα το έπαιρνα! Εσύ δε θα ήθελες;
Αυτό το μαγικό χάπι λέγεται Κίνηση.
Ένα μάθημα λεξιλογίου: Άσκηση εναντίον κίνησης
Προτιμώ να αναφερθώ στην άσκηση ως κίνηση, επειδή αυτό μοιάζει πολύ πιο ευχάριστο και λιγότερο αποθαρρυντικό . Η λέξη άσκηση, τουλάχιστον για μένα, μοιάζει  ιδρωμένη και επίπονη και προκαλεί εικόνες (και μυρωδιές) από ένα γεμάτο, ιδρωμένο γυμναστήριο  με ανθρώπους που τρέχουν με οργή, ίσως, για να πάρουν μια πολύ βίαιη επίθεση άσθματος.
Ως μέρος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσής μου, δουλεύω παράλληλα με ασθενείς σε διάφορα ιατρικά περιβάλλοντα – κλινικές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ύπνου και απώλειας βάρους – για να τους βοηθήσω να προσδιορίσουν τους στόχους υγείας και να τους παράσχω εργαλεία συμπεριφοράς για να τα επιτύχουν. Πολλοί θέλουν να «ασκηθούν» αλλά δεν μπορούν. Έτσι το πρώτο εργαλείο που προσφέρω; Μια νέα λέξη: κίνηση. Ακούγεται ελαφρύτερη, πιο προσιτή και λιγότερο τρομακτική.
Αυτό το φαινομενικά μικρό λεξικό χάπι είναι θαυματουργό Ως ψυχολογική θεραπεία για πολλές καταστάσεις, όπως η κατάθλιψη, η Γνωστική Θεραπεία Συμπεριφοράς (CBT) π.χ. προϋποθέτει ότι οι σκέψεις επηρεάζουν τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές. Μαθαίνοντας να αλλάζουμε τον τρόπο και τί πιστεύουμε, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αισθανόμαστε και τί κάνουμε. Η απλή αναμόρφωση της λέξης άσκηση σε κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο αν θα πας  περπάτημα ή όχι.
Κουνηθείτε! Πώς να ξεφύγετε από τον δικό σας τρόπο ζωής προς μια υγιέστερη ζωή.
Για να διευκρινίσουμε: 
Τα ποσοστά παχυσαρκίας συνέχισαν να αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη οι ενήλικες άνω των 60 εμφανίζονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Πολλοί δέχονται την καθιστική συμπεριφορά ως παράγοντα κινδύνου για την παχυσαρκία και για άλλες ασθένειες της καρδιάς, των οστών και του εγκεφάλου: υπέρταση, αρθρίτιδα και ακόμη και γνωστική εξασθένηση.
Η κίνηση, φυσικά, μπορεί να πάρει πολλές μορφές, αλλά συνήθως εμπίπτει σε τέσσερις ευρείες κατηγορίες: (1) αεροβική άσκηση, (2) προπόνηση ενδυνάμωσης, (3) ισορροπία και (4) προπόνηση ευελιξίας. Συνιστώ την ενσωμάτωση στοιχείων κάθε τύπου στο ρεπερτόριό σας, ειδικά εάν έχετε ήδη ξεκινήσει. Αλλά το πιο σημαντικό, εάν δεν το έχετε, σας προσκαλώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε με οτιδήποτε.
Πώς να κινηθείτε: Ένα παράδειγμα 7 μικρών έξυπνων βημάτων S.M.A.R.T.
Λοιπόν, πώς μπορείτε να κινήσετε; Ξεκινώντας  μπορεί σίγουρα να είναι τρομακτικό, αλλά λαμβάνοντας αυτά τα μικρά βήματα που βασίζονται σε στοιχεία μπορεί να σας βοηθήσει:
Βήμα 1: Παρατηρήστε τη γλώσσα σας και επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική. Θυμηθείτε: κινήστε, μην ασκηθείτε. Όταν αλλάζετε την ιστορία που λέτε στον εαυτό σας για κάτι, αλλάζετε το πώς αισθάνεστε και τί κάνετε γι ‘αυτό.
Βήμα 2: Προσδιορίστε τις δραστηριότητες που μπορείτε και επιθυμείτε να κάνετε. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι και δεν σας αρέσει να το κάνετε, δεν θα το κάνετε – απλό και ξεκάθαρο. Εάν δεν ξέρετε, δοκιμάστε δραστηριότητες που σας φαίνονται περίεργες, αλλά δεν έχετε κάνει πριν, όπως κολύμπι, γιόγκα ή Tai Chi. Ή επιστρέψτε στο να κάνετε / να τροποποιείσετε τα πράγματα που κάνατε πριν, αλλά σταματήσατε
Βήμα 3: Σκεφτείτε S.M.A.R.T. Προσδιορίστε συγκεκριμένους, μετρήσιμους, εφικτούς, ρεαλιστικούς και έγκαιρους στόχους κινήσεων. Για παράδειγμα, αντί να ορίσετε ένα αόριστο στόχο όπως «κινούμαι τακτικά», επιλέξτε κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως: «Περπατάω 30 λεπτά από τις 10 έως τις 10:30 π.μ. τη Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.» Γνωρίζοντας ακριβώς τί, πώς και πότε κάνεις κάτι αυξάνει την πιθανότητα να το κάνεις πραγματικά.
Βήμα 4: Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα και προωθήστε την υπευθυνότητα. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα κίνησης. Οι ρουτίνες μας απαλλάσσουν από γνωστικούς προβληματισμούς όπως στα παιδία και με την πάροδο του χρόνου, προωθούμε την αυτόματη συμπεριφορά. Με αρκετή συνοχή, η κίνηση θα αρχίσει να μοιάζει σαν τον κανόνα στη ζωή σας. Εν τω μεταξύ, σκεφτείτε να ρυθμίσετε τα ξυπνητήρια, να γράψετε τις υπενθυμίσεις και να σημειώσετε το ημερολόγιό σας. Ρωτήστε έναν φίλο ή έναν γείτονά σας για να αρχίσετε να ενώσετε δυνάμεις για μια βόλτα ή μια βουτιά . Η συμπαράσταση από κάποιον θα σας κρατήσει πιο υπεύθυνους και θα το κάνει πιο διασκεδαστικό.
Βήμα 5: Ξεκινήστε  με μικρό χρόνο και αργό. Για να αρχίσετε, αρχίστε με σύντομα διαστήματα-10 έως 15 λεπτά – επεξεργαστείτε τη διάρκεια και την ένταση σε ό, τι αποφασίζετε να κάνετε. Κερδίζοντας πολλές μικρές νίκες σας δίνει την αυτο-αποτελεσματικότητα για την νίκη των μεγαλύτερων πολέμων.
Βήμα 6: Πάρε τον εαυτό σου στην πλάτη. Αφού γελάσετε και το ευχαριστηθείτε , ανταμείψτε τον εαυτό σας, ιδανικά με τρόπους που δεν σχετίζονται με τα τρόφιμα. Σκεφτείτε να κάνετε κάτι μικρό αλλά ευχάριστο, όπως να διασκεδάσετε έξω με φίλους ή ένα καινούργιο ρούχο
Βήμα 7: Μην εγκαταλείπετε ακόμη κι αν σπάσετε το πρόγραμμα και επαναλάβετε, κάνοντας οποιεσδήποτε τροποποιήσεις.
Ας ελπίσουμε ότι δεν ξοδέψατε πολύ χρόνο κάνοντας ανάγνωση αυτού του κειμένου. Τώρα σηκωθείτε και κινηθείτε! Ακόμα και τα μικρά βήματα σας οδηγούν κάπου καλύτερα.