Από Popi Wallick

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό, από αυτά που μου αρέσουν και τα παιδιά θα το λατρέψουν!

Λαχταριστά Μπιφτέκια τόνου!

Θα χρειαστείς:

2 κουτιά κονσέρβες τόνου γύρω στα 170 γραμ η κάθε μία
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
1/2 φλιτζάνι λευκό ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας νερό (ή υγρό από τα δοχεία του τόνου)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο ή το πράσινο κομμάτι από τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 σταγόνες ταμπάσκο
1 ωμό αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
βούτυρο 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση
1 Στραγγίζεις τον τόνο, αν είναι σε νερό κρατάς μια κουταλιά της σούπας και προσθέτεις ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο στο μείγμα τόνου που θα το χρησιμοποιήσεις στο επόμενο βήμα.
2 Ανακατεύεις τον τόνο με τη μουστάρδα, το ψωμί, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το νερό, το μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το ταμπάσκο , το αλάτι, το πιπέρι και το αυγό μέσα σε ένα μέτριο μπολ.. Πασπαλίζεις με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Προσθέτεις το ωμό αυγό
3 Φτιάχνεις μπιφτεκάκια .Βάζεις σε ταψάκι λαδόχαρτο και από πάνω τα μπιφτέκια, στο ψυγείο για μια ώρα (τα βοηθάει να σφίξουν).
Ζεσταίνεις το λάδι και τα τηγανίζεις για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.

Σερβίρεις με πράσινη σαλάτα και λεμονάκι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here