Μια μακαρονάδα με θαλασσινά που θα εκτοξεύσει την απόλαυση στα ύψη!

Υλικα

250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες 100 γρ. μύδια με το κέλυφος
100 γρ. κυδώνια με το κέλυφος
ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 2 κ.σ.)
αλάτι
πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
1 κίτρινη πιπεριά τσίλι (½ + ½)
1 πράσινη πιπεριά τσίλι (½ + ½)
1 πορτοκαλί πιπεριά τσίλι (½ + ½)
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
50 γρ. μπράντυ
4 μεσαίες τομάτες, τριμμένες

1 κύβο κότας maggi
100 γρ. σουρίμι
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
250 γρ. λιγκουίνι βρασμένα
Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο
φέτες λάιμ
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε τις γαρίδες στο καυτό τηγάνι.
Τις αφήνουμε 2 λεπτά να πάρουν χρώμα και τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά και τις αφαιρούμε .
Ρίχνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τζίντζερ,κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
Σβήνουμε με μπράντυ.
Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε τα μύδια και τα κυδώνια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και περιμένουμε 4-5 λεπτά να ανοίξουν τα όστρακα.
Παράλληλα, κόβουμε το σουρίμι σε μικρά κυβάκια του 1 εκ.
Ψιλοκόβουμε 1-2 πιπεριές και παίρνω το ξύσμα από το λάιμ.
Βγάζουμε το καπάκι και προσθέτουμε τον κύβο.
Ανακατεύουμε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σουρίμι, το ξύσμα λάιμ, τις πιπεριές, τον χυμό από 2 λάιμ, τις γαρίδες και τέλος τα λιγκουίνι.
Κόβουμε τον κόλιανδρο με τα χέρια μας και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στο πιάτο.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, κυδωνάτες φέτες από 1 λάιμ και λίγο αλάτι.