Από την Popi Wallick

Για αποτοξίνωση, νοστιμιά αλλά και αν τα παιδάκια σου δεν τρώνε τις φακές, μια εξαιρετική λύση!

Μακαρόνια με σάλτσα από φακές

Από την αγορά:
✓ 2 φλιτζάνια φακή κατά προτίμηση κόκκινη
✓ 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
✓ 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα
✓ 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
✓ 1 πράσο, σε κύβους
✓ 1 κομμάτι σέλερι σε κύβους
✓ 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
✓ 800 gr ντομάτες σε κύβους
✓ 150 gr πελτέ
✓ 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
✓ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
✓ 1 μάτσο φρέσκο βασιλικό
✓ 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
✓ Αλατοπίπερο
Ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα πράσα και μαραίνεις για 3 λεπτά. Ρίχνεις τα καρότα και το σκόρδο και τα αφήνεις για 2 ακόμη λεπτά. Προσθέτεις την πάστα ντομάτας και την αφήνεις για 5 λεπτά. Ρίχνεις τις φακές και ανακατεύεις για 3 λεπτά.
Προσθέτεις το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά, αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις το ζωμό, ντομάτες, βασιλικό, ρίγανη και περισσότερο αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και και σιγοβράζεις για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αν θέλεις αφαιρείς τα βότανα και σερβίρεις με τα αγαπημένα σου μακαρόνια!
Ένα ποτήρι φρέσκια Νεμέα ή ακόμη ένα ΠΟΠ Μεσενικόλα επιβάλλεται!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here