Κοινωφελή ιδρύματα και οργανισμοί, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με περιορισμένους πόρους, βοηθούν σημαντικά ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα. Έχουν ώς βασική πηγή εσόδων τους τις δωρεές. Μας χρειάζονται! Βοηθήστε όσους έχουν ανάγκη.

Mπορούμε να συμβάλλουμε, είτε προσφέροντας χρήματα, είτε υλικά αγαθά ή ακόμη και εθελοντική εργασία, προκειμένου να βοηθήσουμε στη διάσωση της ύπαρξής τους και τη συνέχιση του κοινωνικού τους έργου.

Iδρύματα και οργανισμοί στους οποίους μπορείτε να κάνετε δωρεές ή να συνεισφέρετε με όποιον άλλο τρόπο μπορείτε :

Κάνε μια ευχή

http://www.makeawish.gr

Ο μη-κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός Make – A – Wish (Κάνε – Μια- Ευχή Ελλάδος) πραγματοποιεί τις ευχές παιδιών με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα. Ιδρύθηκε το 1980 όταν μία ομάδα εθελοντών βοήθησαν ένα νέο παιδί, τον Chris, να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει αστυνομικός.
Στην Ελλάδα, το Make – A – Wish (Κάνε – Μια- Ευχή Ελλάδος) δραστηριοποιείται από το 1996 και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 670 ευχές σοβαρά άρρωστων παιδιών.

Κιβωτός του κόσμου

http://www.kivotostoukosmou.org/kivotos

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.
Δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης .
Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα , τον Πάτερ Αντώνιο με μοναδικά του όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.

Από ιδρύσεως της Κιβωτού ο απλός ο κόσμος αγάπησε το έργο και συμπαραστάθηκε με όποιο τρόπο μπορούσε στο σημαντικό έργο του Οργανισμού.
Η αγάπη και συμπαράσταση αυτών των ανθρώπων είναι πολύ σημαντική για τον Οργανισμό.

 

Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα»

http://www.elpida.org/

Το έργο του Συλλόγου στηρίζεται κυρίως από δωρεές που προσφέρουν ιδιώτες, εταιρίες αλλά και οργανισμοί. Επίσης από τα κληροδοτήματα και από τα έσοδα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σύλλογος ή κάποιοι άλλοι για τον Σύλλογο

 

Η Αγκαλιά – Σύλλογος Προστασίας αγέννητου παιδιού,

«Το Σπίτι για τα παιδιά της Αγκαλιάς»

http://www.unborn.gr/

Φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1998.
Μαζί με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού ο Σύλλογος παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες και συμπαραστέκεται με αγάπη και σεβασμό σε όλες εκείνες τις γυναίκες που για διάφορους λόγους φτάνουν στο σημείο να διακόψουν την ζωή του εμβρύου-παιδιού τους.

Γενικότερα στηρίζει το θεσμό της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία.
Το Σωματείο παράλληλα συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού , σε όλη την Ελλάδα, πάνω σε διάφορα θέματα όπως είναι η εγκυμοσύνη , η μητρότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα με την οργάνωση σεμιναρίων και με την διανομή ενημερωτικών εντύπων.

Αγκαλιάστε τον Σύλλογο και βοηθήστε να γίνει πραγματικότητα «Το Σπίτι της Αγκλαλιάς» με την σιγουριά ότι συνεχώς θα διευρύνεται και θα μπορεί να παρέχει στα παιδιά μια ζεστή και τρυφερή αγκαλιά

 

Άγιος Νικόλαος, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων

http://www.noesi.gr

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2001 από γονείς, κηδεμόνες και φίλους ατόμων με αυτισμό. Είναι Φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο, με σκοπό τη δημιουργία
οικοτρο­φείου για αυτιστικά άτομα, με στόχο τη δια βίου φροντίδα και εκπαίδευσή τους.

Η ανέγερση του κτιρίου του Οικοτροφείου ξεκίνησε το 2005 στην περιοχή Αγίας Τριάδος, δήμου Παιανίας.

Σήμερα, βρί­σκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και εξοπλισμού. Οι πόροι για την πραγματοποίηση του έργου από το ξεκίνημα έως τώρα, προέρχονται από δωρεές και χορηγίες από πρόσωπα, εταιρείες και εκδη­λώσεις του Συλλόγου.

 

Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος 

http://www.pedtrauma.gr

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ασχολείται με την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων.
Ο Οργανισμός θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την σωστή πρόληψη και θεραπεία του παιδικού τραύματος αλλά και την αναβάθμιση και διασφάλιση της ποιότητας ζωής του παιδιού για τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας . Επιπλέον δίνει έμφαση στην βοήθεια παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Υποστήριξη τέτοιων Οργανισμών από το κοινό είναι τόσο σημαντική γιατί ως Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» βασίζεται οικονομικά στις ετήσιες συνδρομές μελών, σε δωρεές, χορηγίες, καθώς και στις εκδηλώσεις που οργανώνει για να την ανεύρεσης πόρων.

Διεύθυνση: Γυθείου 1Α, Χαλάνδρι 152 31, Αθήνα

Τηλέφωνα: 210 6741 933, 210 6740 118 -Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 10:00 – 16:00

 

Αρωγή

www.arogi.eu

Η «Αρωγή» είναι ένα Φιλανθρωπικό, μη Κερδοσκοπικό Σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1995. Μέσω του εθελοντισμού συμπαραστέκεται σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και στις οικογένειές τους, σε μία προσπάθεια να συνεισφέρει στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης τους. Η «Αρωγή» ενημερώνεται από την Κρατική Πρόνοια, την Εκκλησία, τα Σχολεία, τους Τοπικούς Δήμους, αλλά και από ιδιώτες, σχετικά με περιπτώσεις ανθρώπων που χρειάζονται την υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει το Σωματείο.

Η νέα μεγάλη προσπάθεια του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας «Αρωγή» είναι η ολοκλήρωση ανέγερσης ενός ξενώνα μόνιμης φιλοξενίας για άπορα , ορφανά και απροστάτευτα παιδία με ειδικές ικανότητες.Αυτή η προσπάθεια έχει ανάγκη την οικονομική προσφορά όλων των ανθρώπων όσων μπορούν να βοηθήσουν

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες
www.amimoni.gr

Φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, από την ανάγκη των γονέων να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους, εφόσον τα ίδια δεν είναι σε θέση να υπερασπίσουν τον εαυτό τους.
Το Σωματείο εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από τη Νομαρχία Αθηνών. Δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αττικής αλλά απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα και συμβουλεύει οικογένειες που έχουν παιδιά με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες.
Πρόσφατα το Σωματείο οραματίστηκε την δημιουργία παραρτήματος στη Βόρεια Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και στοχεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες του και τα προγράμματά του σε όλη την Ελλάδα.

Διεύθυνση: Λ. Βουλιαγμένης – πρώην Αμερικάνικη Βάση, Τ.Θ. 73842
Τηλέφωνα: 210-9631441, 210-9630244
Fax: 210-9632549
e-mail: amymoni@otenet.gr»>amymoni@otenet.gr

 

Γιατροί χωρίς σύνορα

www.msf.gr

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές.
Χάρη στην οικονομική βοήθεια των υποστηρικτών, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μπορούν να διατηρήσουν την οικονομική και επιχειρησιακή τους ανεξαρτησία . Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να παρέχουν επείγουσα ιατρική βοήθεια τουλάχιστον σε 70 χώρες κάθε χρόνο.

 

Εστία ειδικής επαγγελματικής αγωγής-
Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση
http://www.eseepa.gr/site

Το Κέντρο ιδρύθηκε το 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση και έχει έδρα στο Νέο Ψυχικό. Απευθύνεται σε νέα άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, με ελαφρά ή μέτρια νοητική υστέρηση.

Προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση, υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους, προώθηση στην απασχόληση και εκπαίδευση σε κοινωνικές δραστηριότητες

Διεύθυνση: Σόνιας Νικολακοπούλου 13 Νέο Ψυχικό – Αθήνα-Τηλέφωνο: 210-6713149. Fax: 210-6748084

 

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

http://www.sos-villages.gr

Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο προστατεύει παιδιά που, για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους, στερούνται τη φροντίδα των

φυσικών τους γονιών.
Η προστασία και φροντίδα των παιδιών προσφέρεται σε μακρόχρονη βάση, από την παιδική τους ηλικία μέχρι την επαγγελματική και οικονομική τους αποκατάσταση.

e-mail: sosathens@sos-villages.gr Διεύθυνση :Ερμού 6. 105 63 Αθήνα-Τηλέφωνο: 210 33 13 661-3-Διεύθυνση : Εγνατία 152. 546 21 Θεσσαλονίκη-Τηλέφωνο: 2310 226 644

 

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην φροντίδα!

www.igynaika.gr