Λαχταριστά πασχαλινά τσουρέκια: συνταγή με 15 μυστικά επιτυχίας από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου

Λαχταριστά πασχαλινά τσουρέκια: συνταγή με 15 μυστικά επιτυχίας από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου

Συνταγή βήμα προς βήμα για να φτιάξετε τα πιο αφράτα, γεμάτα κόρδες και μαστιχωτά Πασχαλινά τσουρέκια.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής
Για την ενεργοποίηση της μαγιάς

100 γραμ. μαγιά νωπή
40 γραμ. ζάχαρη
80 γραμ. χλιαρό νερό

Για τη ζύμη

250 γραμ. φρέσκο βούτυρο
300 γραμ. ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
2 κρόκους από μεγάλα αβγά
350 γραμ. φρέσκο γάλα πλήρες
1100 γραμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
1/2 κ.γλ. αλάτι
3 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα σε σκονη
2 κοφτά κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
50 γραμ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο
φιλέ αμύγδαλου

Για το διάλυμα αυγού

1 κρόκο
1 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ νερό

Διαδικασία
Τα αφράτα τσουρέκια για το Πάσχα είναι εύκολα αρκεί να ακολουθήσεις βήμα βήμα τις οδηγίες μου!

Ξεκινάμε ενεργοποιώντας πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπόλ, Διαβασε τη συνέχεια εδώ