Από την Πόπη Wallick

Εδώ και περίπου 4 χρόνια ο σεφ Γιάννης Λιόκας είναι ο σεφ της “καρδιάς “ μου. Τον παρακολουθώ σε κάθε του βήμα και κάθε φορά με εκπλήσσει νόστιμα και ευχάριστα.

Φέτος ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου Φάρμα Μπράλου στο Κολωνάκι, καθώς και την επιμέλεια των προιόντων που παράγονται για το εστιατόριο στις εγκαταστάσεις της Φάρμας Μπράλου στη Φθιώτιδα.

 Αν και η φιλοσοφία του εστιατορίου βασίζεται στο motto “From Farm to Table” η εμπειρία που είχαμε δοκιμάζοντας το καινούργιο μενού του εστιατορίου, ήταν “From Farm to Heart”. Γιατί ο Γιάννης Λιόκας ξέρει να κάνει την καρδιά σου να χτυπήσει και τον ουρανίσκο σου να συγκινηθεί.

Δε μου αρέσει να χαρακτηρίζω τις κουζίνες ανάλογα με το ύφος τους αλλά με τα συναισθήματα που μου δημιουργούν και εδώ η ορεσίβια καταγωγή του σεφ αποτυπώνει , δημιουργεί και αγκαλιάζει μνήμες και γεύσεις. Δοκιμάσαμε σχεδόν όλο το μενού, οι αισθήσεις τα αρώματα, οι υφές των πιάτων, ξεχειλίζουν νοστιμιά, πολύ καλή πρώτη ύλη και το απόλυτο χαρακτηριστικό του Γιάννη Λιόκα, ισορροπία!

Αν και θα ήταν δύσκολο να μοιραστώ μαζί σας τί μου άρεσε περισσότερο, θα σας πω τί πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε:

Zυμωτό ψωμί, αλευρόπιτα με φέτα και φρέσκο βούτυρο” για να ξεκινήσεις απολαυστικά! “Βοδινό φιλέτο ταρτάρ με πίκλες από μούρα και σινάπι, chips από topinambur και κρέμα από μαύρο πιπέρι, νοστιμιά, πολύ ωραίο παιχνίδι και γαργαλιστικές οξύτητες.
 “Κρεατόπιτα με προβατίνα καραμελωμένα κρεμμύδια και γαλοτύρι” λίγη προσοχή στο φύλλο μόνο, για να είναι το ίδιο τραγανό το μέσα με το έξω και έχουμε ένα ηδωνικό πιάτο. 
Αυγό ελευθέρας βοσκής σε κρούστα με καπνιστό τραχανά, μανιτάρια και κρέμα από σέσκουλα, η επιτομή της τρυφεράδας και της πολυπλοκότητας.
Πατάτες στη “θράκα” κρέμα από καμμένο βούτυρο, μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε στάχτη και σάλτσα μαύρης τρούφας, αυτό το πιάτο θα μπορούσε να ονομάζεται, εδώ τελειώνει η ζωή ή το πιο Umami που γευτήκαμε φέτος.

Κι αν θες να γλυκαθείς, παραπονεμένος δε θα μείνεις:

Κανταίφι με μους απο πρόβειο γιαούρτι,lime, ζελέ μέλι και καραμελωμένα καρύδια” φρεσκάδα, τραγανότητα, άνοιξη στον ουρανίσκο. “Γαλακτομπούρεκο στο φούρνο με σιρόπι από μπαχαρικά και εσπεριδοειδή” αν η γεύση σου απαιτεί κάτι πιο ρουστίκ και εκρηκτικό

Πολύ καλή λίστα κρασιών αλλά και malt ουίσκι, καθώς signature cocktail. Το εστιατόριο θα είναι ανοικτό μεσημέρι και βράδυ, ενώ ειδικά για το μεσημέρι δημιουργήθηκαν business menus.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here