Μια ημέρα «κοπάνας» για σενα !

Το ότι έχετε άγχος για το μέλλον σας στην εταιρεία ή ανησυχείτε ότι το αστείο σας κατά την πρωινή συνάντηση δεν πέτυχε, αν παθαίνετε κατάπτωση ή έχετε νεύρα στην εργασία δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Στην πραγματικότητα, 40 εκατομμύρια ενήλικες υποφέρουν από άγχος.

Όχι μόνο είναι πολύ επιζήμιο για την υγεία σας, με την εισροή κορτιζόλης να διαρρέει μέσα από το σώμα σας, αλλά το άγχος μπορεί να βλάψει επίσης την ποιότητα της εργασία σας.Το American Psychiatric Association Foundation αναφέρει ότι κατά μέσο όρο οι διαταραχές άγχους οδηγούν σε σχεδόν έξι ημέρες μειωμένης παραγωγικότητας τον μήνα, όμως πολλοί από εμάς εξακολουθούν να αισθάνονται ένοχοι για τη λήψη μιας ημέρας άδειας ψυχικής υγείας ή «κοπάνα» όπως λέγαμε παλιά.

Για να καταπολεμήσετε το άγχος στην εργασία, αρχίστε με μια ημέρα ψυχικής υγείας που θα χαρίσετε στον εαυτό σας. Καθώς η συζήτηση γύρω από την ψυχική υγεία διευρύνεται, ο χρόνος για τη συναισθηματική και ψυχολογική σας ευημερία γίνεται όλο και πιο λίγος, λόγω υποχρεώσεων.

Δώστε στον εαυτό σας μια «ψυχική αναπνοή» ! Κοιμηθείτε, διαβάστε ένα βιβλίο, ασκηθείτε ή απλά χαλαρώστε. Οι ευθύνες σας στην εργασία θα είναι εκεί όταν επιστρέψετε, ελπίζουμε με ένα καθαρότερο μυαλό.

Μια ημέρα «κοπάνας» για σενα !

Αφού βγείτε έξω από τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις για λίγο, αρχίζετε να θυμάστε ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από την εργασία και εστιάζοντας στη μεγαλύτερη εικόνα, μπορείτε να δημιουργήσετε την πραγματικότητά σας.

Η βροχή ή η λάμψη, η πόλη ή το προάστιο, που σας πηγαίνει έξω από τη ρουτίνα με μια βόλτα είναι ένα από τα πιο ξεκούραστα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να παρατηρήσετε πράγματα που δεν έχετε δει ποτέ πριν και να αναλογιστείτε θέματα που δεν σχετίζονται με τη ζωή στο γραφείο σας. Μόλις επιστρέψετε, η μυρωδιά της φύσης θα παραμείνει και το μυαλό σας που θα είναι βέβαια πολύ πιο ισορροπημένο.

Θυμηθείτε, δεν υπάρχει κανένα έργο- δουλειά στη γη που να αξίζει να χάσετε την ψυχραιμία σας. Εάν η δουλειά σας σας δίνει τόση άγχος που ξεχάσατε να φροντίσετε τον εαυτό σας – ή σας κάνει να αισθανθείτε ότι δεν το δικαιούστε – μπορεί να είναι καιρός να ψάξετε για άλλες επιλογές.

Σκεφτείτε την ψυχική σας υγεία ως μη διαπραγματεύσιμη.