Οι υποχρεώσεις που μας κατακλύζουν, οι λογαριασμοί που μας κυνηγούν και η γκρίνια των άλλων είναι μερικές από τις καταστάσεις που μας στερούν από ενέργεια αφήνοντάς μας κατάκοπους και εξουθενωμένους στο τέλος κάθε μέρας. Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που βοηθούν να τα καταφέρουμε!

 

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό ή έστω ένα brunch για όσους ξυπνήσουν λίγο πιο αργά. Ένα πρωινό γεύμα με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και ένα τοστ ή ένα μπολ δημητριακά προσφέρει στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται.

Να τρώτε συχνά.

Αν να κάνετε μικρά γεύματα σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αποκτάτε περισσότερη ενέργεια και τροφοδοτείτε το σώμα σας με τα απαραίτητα καύσιμα.

Να πίνετε πολύ νερό. Η υπνηλία, η αδυναμία και ο πονοκέφαλος είναι συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης, ειδικά εάν έχετε ξενυχτίσει την προηγούμενη ημέρα. Να έχετε πάντα κοντά σας ένα μπουκάλι νερό και να πίνετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Μην παραλείψετε να φάτε ένα ελαφρύ σνακ, όπως μήλο και μια χούφτα ξηρούς καρπούς, καρότα και τυρί, ή γιαούρτι και φρέσκα μούρα. Λάβετε υπόψη ότι τα σνακ δεν έχουν σκοπό να σας φουσκώσουν, αλλά να σας κρατήσουν πλήρεις και γεμάτοι ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα.

Κοιτάξτε κάτι κόκκινο.

Κάθε φορά που νιώθετε υπνηλία εστιάστε σε ένα κόκκινο αντικείμενο. Μελέτες δείχνουν ότι κοιτάζοντας το κόκκινο χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε συγκεντρωμένοι και να επανέλθει η χαμένη σας ενέργεια.

Μασήστε τσίχλα. Όταν αρχίσετε να νιώθετε ότι η ενέργεια σας, σας εγκαταλείπει τότε μασήστε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη κατά προτίμηση με γεύση μέντας. Αυτός ο συνδυασμός θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την υπνηλία.

Ανοίξτε τα φώτα. Τα βλέφαρα σας αρχίζουν να κλείνουν; Ανοίξτε τα παράθυρα να μπει καθαρός αέρας και το φως του ήλιου. Η έκθεση σε έντονο φως θα καταπολεμήσει το αίσθημα της υπνηλίας.