Για πρώτη φορά, οι τίτλοι για τη Miss America, Miss USA, Miss Teen USA και Miss Universe δόθηκαν σε μαύρες γυναίκες. Η νεοσύστατη Miss Universe, Ζοζιβίνι Τούντζι της Νότιας Αφρικής, η Μις Αμερική Νία Φράνκλιν,η Μις ΗΠΑ Cheslie Kryst και η Miss Teen ΗΠΑ Kaliegh Garris.

«Μεγάλωσα σε έναν κόσμο όπου μια γυναίκα που μοιάζει με με, με το δέρμα μου και τα μαλλιά μου, δεν θεωρήθηκε ποτέ όμορφη», δήλωσε η Tunzi, σύμφωνα με το BBC. «Νομίζω ότι είναι καιρός να σταματήσει σήμερα.»

 

View this post on Instagram

 

Tonight a door was opened and I could not be more grateful to have been the one to have walked through it. May every little girl who witnessed this moment forever believe in the power of her dreams and may they see their faces reflected in mine. I proudly state my name Zozibini Tunzi, Miss Universe 2019!

A post shared by Zozibini Tunzi (@zozitunzi) on

Ενώ κάποιες από τις κριτικές είναι δίκαιες, οι αρμόδιες οργανώσεις έχουν κάνει αλλαγές τα τελευταία χρόνια για να γίνουν πιο σύγχρονες. (χαρακτηριστική περίπτωση : η κατάργηση του διαγωνισμού μαγιό Miss America.) Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απήχησή τους είναι ακόμα τεράστια, με διαγωνισμούς που διεξάγονται σε 50 κράτη και σε χώρες όλου του κόσμου.