Έ. Κ. – Βιτριόλι: Έφτασε η ώρα της απολογίας για την κατηγορούμενη

Έ. Κ. - Βιτριόλι: Έφτασε η ώρα της απολογίας για την κατηγορούμενη

Έ. Κ. – Βιτριόλι: Έφτασε η ώρα της απολογίας για την κατηγορούμενη

Να «ανοίξει» τα χαρτιά της καλείται σήμερα η Έφη Κακαραντζούλα, που αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών για την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η 36χρονη κατηγορούμενη αναμένεται να ξεκινήσει την απολογία της νωρίς το πρωί και να δεχτεί βροχή ερωτήσεων από την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που αναζητά το πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι αλλά και το εάν υπήρξαν πρόσωπα που μπορεί να τη βοήθησαν στο ζήτημα αυτό, Ταυτόχρονα, οι δικαστές θα επιχειρήσουν να επιβεβαιώσουν και το κίνητρο της επίθεσης, αφού το σενάριο που θέλει ως αιτία τον 40χρονο μοιάζει να «καταρρέει». Σημειώνεται, ότι κατά την εξέτασή του από το δικαστήριο επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε σχέσεις με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, πλην κάποιων μηνυμάτων μέσω Facebook.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας της κατηγορουμένης, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, εάν εκείνος δηλώσει έτοιμος και δεν χρειαστεί χρόνο για να συντάξει την πρότασή του προς το δικαστήριο. Στην περίπτωση πάντως ο εισαγγελέας ζητήσει να κάνει την πρότασή του σήμερα, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για ολοκλήρωση της δίκης και έκδοση απόφασης.

«Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα προσωπικό ζήτημα»
Ασκώντας κατά την πρώτη απολογία της το δικαίωμα της σιωπής, απαιτήθηκαν δέκα ολόκληροι μήνες για εμφανιστεί ενώπιον ανακριτή για να απολογηθεί συμπληρωματικά. Η Έ.K.  περιέγραψε πως είχε αποκτήσει εμμονή με το θύμα εξαιτίας προσωπικού ζητήματος, το οποίο θα αποκαλύψει στο ακροατήριο. «Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα» είχε αναφέρει.

Η ίδια έκανε λόγο για «αρρωστημένη εμμονή» της με το θύμα, ενώ υποστήριξε ότι ήθελε απλώς να την τραυματίσει. Μάλιστα, σε εκείνη τη φάση της διαδικασίας ζήτησε συγγνώμη, κίνηση που δεν έκανε κατά την τοποθέτησή της στο δικαστήριο. «Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου».

Η κατηγορουμένη, έκανε λόγο για «απερίσκεπτη ενέργεια», επιμένοντας πως σκοπός της ήταν να την τραυματίσει. «Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ» είπε.

Απαντώντας στο γιατί επέλεξε το βιτριόλι και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα, απάντησε πως «δεν ήταν μεγάλη ποσότητα, ήταν ένα κανονικό ποτήρι, δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά». Μάλιστα, κατά τις ερωτήσεις που δέχτηκε δεν θέλησε να απαντήσει από που προμηθεύτηκε την ουσία και επανέλαβε πως δεν γνώριζε ότι θα προκαλούσε τέτοιας έκτασης ζημιά.

Ερώτηση: Γνωρίζετε ότι αν είχε εισπνεύσει από τη μύτη ή το στόμα του βιτριόλι θα καταστρέφονταν είτε οι πνεύμονες ή ο οισοφάγος με αποτέλεσμα το θάνατο της και ότι εάν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα το οξύ θα προκαλούνταν ο θάνατος της από αιμορραγία;

Απάντηση: Δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός δεν γνώριζαν ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή.

Ερώτηση: Από πού προμηθευτήκατε το βιτριόλι;

Απάντηση: Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. Δεν θέλω να απαντήσω από που το προμηθεύτηκα .

Ερώτηση: Προσπαθήσατε να έρθετε σε επαφή έστω και τηλεφωνικώς με την ίδια ή μέσω του συνηγόρου σας για να ζητήσετε συγνώμη από την παθούσα

Απάντηση: Μέσω του συνηγόρου μου επικοινώνησε ο ίδιος με τους δικηγόρους της και τους εξέφρασε τη συμπάθειά του και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Σήμερα που είμαι ξανά ενώπιον σας δηλώνω τη μεταμέλεια μου και τη συγγνώμη μου εάν φυσικά γίνει δεκτή.

Τέλος, σχετικά με τις πληροφορίες που την θέλουν να επιχείρησε να επικοινωνήσει με πρόσωπο του περιβάλλοντος της Ιωάννας κατά τις πρώτες ημέρες νοσηλείας της, ανέφερε: «Για τα δημοσιεύματα και την προσπάθειά της πολιτικής αγωγής να παρουσιάσει ψευδή γεγονότα ως αληθή και συγκεκριμένα ότι δήθεν εγώ είχα στην κατοχή μου σχεδιάγραμμα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται και ότι συνομίλησα με φιλικό της πρόσωπο προκειμένου να αποσπάσω πληροφορίες για να της επιτεθώ ξανά μέσα στο νοσοκομείο το διαψεύδω κατηγορηματικά. Πρόκειται για άτοπες και αβάσιμες κατηγορίες. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου στη δικογραφία, όλα αυτά λέγονται αυθαίρετα και κακόβουλα για να επιβαρύνουν την ήδη δυσάρεστη θέση μου».