Ο λόγος που δεν πρέπει να πλένεις τα εσώρουχά σου στο πλυντήριο

Ο λόγος που δεν πρέπει να πλένεις τα εσώρουχά σου στο πλυντήριο

Παρατήρησες ότι τα αγαπημένα σου ντελικάτα εσώρουχα φθείρονται με την πάροδο του χρόνου;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει κάποια από τα πιο ιδιαίτερα lingerie κομμάτια σου να έχουν με τον καιρό ξεθωριάσει ή η μπανέλα έχει χαλάσει. Κι όμως, σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να φταίει ο τρόπος που τα πλένεις;

Κι όμως, ο λόγος δεν είναι άλλος από το πλυντήριο. Δυστυχώς, όλα τα εσώρουχα περιέχουν μια μικρή ποσότητα συνθετικού υλικού, πράγμα που σημαίνει ότι όταν τα πλένουμε στο πλυντήριο μικροσκοπικά κομμάτια συνθετικού, που ονομάζονται μικροΐνες, συμβάλλουν στη ρύπανση του νερού.

Πλένοντας λοιπόν τα εσώρουχά σου στο χέρι όχι μόνο θα παρατείνεις τον χρόνο ζωής τους, αλλά θα μειώσεις αυτού του είδους τη ρύπανση προστατεύοντας τον πλανήτη.

Κυρίως τα σουτιέν δεν πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο για να διατηρούν το σχήμα τους.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θες να τα πλύνεις γέμισε μια λεκάνη με χλιαρό νερό πρόσθεσε ένα ήπιο απορρυπαντικό και άσε τα να μουλιάσουν για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια ξέπλυνε με κρύο νερό χωρίς να τα τρίβεις μεταξύ τους με βίαιες κινήσεις. Μπορείς αντί για μαλακτικό να χρησιμοποιήσεις ένα αιθέριο έλαιο για να τους δώσεις μια ξεχωριστή μυρωδιά.

Επίσης καλό είναι να γνωρίζεις ότι όσο συχνότερα τα πλένεις τόσο το καλύτερο, αφού το πλύσιμο στο χέρι διατηρεί την ποιότητά τους.