Ο σοβαρός λόγος που πρέπει να έχεις φρέσκα λουλούδια στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα

Ο σοβαρός λόγος που πρέπει να έχεις φρέσκα λουλούδια στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα

Tο ότι στέλνουμε λουλούδια σε κάποιον για να νιώσει καλύτερα, για να τον συγχαρούμε και να τον συλλυπηθούμε, είναι κάτι που ξέραμε. Είναι όμορφα να τα βλέπεις και υπέροχα να τα μυρίζεις. Ένα μπουκετάκι το Σάββατο από τη λαϊκή και η μέρα σου έφτιαξε.

Η καραντίνα επίσης έφερε στις ζωές μας την κηπουρική και τα φυτά στο μπαλκόνι, ακόμα και για εμάς που τα σνομπάραμε. Ή που βαριόμασταν να ασχοληθούμε. Τώρα όμως θα ανακαλύψεις ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από όλα αυτά. Ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια αρκεί για να έχεις και καλή διάθεση και καλή υγεία.

 

Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον μία νέα έρευνα που διεξήχθη από την Αμερικανική Κοινότητα Επιστήμης της Κηπουρικής. Μελέτησαν την επίδραση των φυτών σε ασθενείς που έχουν εγχειριστεί και κατά πόσο τα λουλούδια έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Τα αποτελέσματα ήταν το λιγότερο σοκαριστικά.

Tα ευρήματα της έρευνας για τα φρέσκα λουλούδια

90 ασθενείς χωρίστηκαν σε δωμάτια, με φυτά και άνευ. Σύμφωνα με την έρευνα, εκείνοι που είχαν εκτεθεί σε λουλούδια, είχαν χαμηλότερη πίεση και παλμούς, λιγότερο πόνο, άγχος και κούραση.

Ταυτόχρονα, παρουσίαζαν πιο θετικά συναισθήματα και ικανοποίηση για το δωμάτιό τους. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, η έρευνα υπαινίσσεται ότι τα λουλούδια λειτουργούν σαν συμπληρωματικό φάρμακο.