Όταν πια μιλάμε για φλερτ και σχέσεις, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αγνοούμε και το γραπτό μήνυμα, το οποίο πλέον θεωρείται…

το Α και το Ω στην τέχνη της προσέγγισης ενός ατόμου του αντίθετου φύλου.

Και μπορεί να θεωρούσες ότι το μήνυμα είναι αυθόρμητο και ότι αυτό εκτιμάται, οι άντρες όμως έχουν διαφορετική άποψη. Και επειδή εμείς δε θέλουμε να σε αφήνουμε με αναπάντητα ερωτήματα, εδώ σου έχουμε τα μυστικά της τέχνης αυτής, όπως ακριβώς μας τις αποκάλυψαν οι άντρες. Δώσε προσοχή…

Υπάρχουν τελικά κανόνες στο μήνυμα;

Η πλειοψηφία απαντάει ότι υπάρχουν, είναι σαφώς άγραφοι και σχετικά απλοί. Ολοκληρωμένες προτάσεις, απουσία emojis και όχι πάνω από 3 αναπάντητα μηνύματα (και πολλά είναι αλλά ok).

Σε «τραβάει» μία γυναίκα που κάνει τη δύσκολη;

Εδώ οι απόψεις διχάζονται αν και νομίζω ότι με μικρή διαφορά κερδίζει το «όχι». Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι όσο πιο δύσκολη είναι η κατάκτηση του αντικειμένου του πόθου, τόσο πιο πολύ το ποθείς και τελικά το εκτιμάς. Παρόλα αυτά, μεγάλη μερίδα των αντρών το λαμβάνουν ως έλλειψη ενδιαφέροντος, οπότε δε βρίσκουν και το λόγο να επιμείνουν. Η αλήθεια είναι ότι μόνο στις ταινίες, κάποιος που απορρίπτεται συνέχεια, δε σταματάει τις προσπάθειες.

Πόσο συχνά πρέπει μία γυναίκα να στέλνει απλά για να πει ένα «γεια»;

Εδώ συμφωνούν όλοι. Ένα τέτοιο μήνυμα, μία φορά την μέρα, είναι συνήθως υπερβολή. Από την άλλη, μεγάλη σημασία έχει και η απάντηση. Επιπλέον, οι περισσότεροι άντρες προτιμούν μηνύματα που έχουν κάτι να πουν ή να προτείνουν, παρά ένα απλό «Γεια σου, τι κάνεις;».

Σε ξενερώνει να στέλνει συνέχεια εκείνη πρώτη;

Θα εκπλαγείς από την απάντηση αυτή, αλλά στους άντρες αρέσει και μάλιστα πολύ. Όταν θέλουν μία γυναίκα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δείχνει ενδιαφέρον από την πλευρά της. Αν πάλι δεν τη θέλουν, και εκείνη συνεχίζει να στέλνει, μάλλον καταντάει ενοχλητικό.

Υπάρχει στρατηγική πίσω από τα μηνύματα;

Φίλη μου, λυπάμαι που θα σε ενημερώσω, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών δεν έχει καμία απολύτως στρατηγική ή τακτική πίσω από τα μηνύματα. Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι βαριούνται να παίξουν παιχνίδια και συνήθως απαντούν αυτό που πραγματικά νιώθουν και θέλουν. Σε αντίθεση με εμάς.

Απαντήσατε ποτέ σε μήνυμα μετά από ολόκληρη μέρα ή και περισσότερο; Και αν ναι, γιατί;
Ναι αλλά… κατά λάθος! Αν ένας άντρας είναι απασχολημένος την ώρα που λαμβάνει το μήνυμα, υπάρχει στη συνέχεια σημαντική πιθανότητα να ξεχαστεί. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μη γουστάρει και τόσο πολύ. Από την άλλη, οι περισσότεροι προτιμούν να απαντούν σχετικά άμεσα, γιατί στη βράση κολλάει το σίδερο.