Οι στόχοι που πρέπει να βάλεις για τη νέα χρονιά!

Οι στόχοι που πρέπει να βάλεις για τη νέα χρονιά!

Η νέα χρονιά είναι εδώ και μας επιφυλάσσει σίγουρα πολλές εκπλήξεις σε όλους τους τομείς. Κάθε φορά που ένα έτος τελειώνει και υποδεχόμαστε το καινούριο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς, με όλα τα καλά και τα άσχημα που μας βρήκαν μέσα στην διάρκεια του και έτσι οδηγούμαστε σε συμπεράσματα. Το πιο σημαντικό βέβαια βρίσκεται στο ότι, κάθε χρόνο, βιώνουμε διαφορετικές καταστάσεις και παίρνουμε πολλά μαθήματα από την ζωή. Έτσι, όχι μόνο γινόμαστε πιο δυνατοί σαν χαρακτήρες, αλλά γνωρίζουμε ποια είναι εκείνα που θα πρέπει στο μέλλον να αποφεύγουμε, για να μην πέσουμε και πάλι στις ίδιες παγίδες.

Η κάθε νέα χρονιά περιμένουμε πάντα να φέρει θετικές αλλαγές, να «γίνει» κάτι διαφορετικό που θα μας ανεβάσει τη διάθεση και θα εκπληρώσει τις προσδοκίες μας. Μόνο που αν περιμένουμε να εκπληρωθούν όλα αυτά από μόνα τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξαντλήσουμε την υπομονή μας και μπορεί να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε λοιπόν πως χρειάζεται και η δική μας βοήθεια στο «κάτι καλύτερο», κάτι το οποίο σημαίνει πως θα χρειαστεί να βάλουμε μπροστά μας όσα θέλουμε να πετύχουμε για να δούμε πως θα φτιάξουμε το πλάνο μας, πού θα δώσουμε την προσοχή μας και με ποιο τρόπο. Τι μπορούμε λοιπόν εμείς να κάνουμε, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και να εκτιμήσουμε περισσότερο την κάθε στιγμή μας;

Βάζω προτεραιότητες: Ο καθένας από εμάς, ανάλογα με τους στόχους του, πρέπει να ξέρει να ιεραρχεί σωστά τα θέλω του και να βάζει προτεραιότητες. Ποτέ δεν πρέπει να προσπαθούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα παράλληλα, γιατί, η αλήθεια είναι, πως όλα απαιτούν συγκέντρωση και αφοσίωση.
Θέτω στόχους: Μπορεί η προηγούμενη χρονιά να μην ήταν η καλύτερη για εσένα, όσον αφορά τα πράγματα που προσπάθησες να πετύχεις, αλλά δεν μπόρεσες. Μην απογοητεύεσαι και προχώρα μπροστά. Ποτέ δεν είναι αργά να πετύχεις τους στόχους και τα όνειρά σου, αρκεί να το θέλεις πραγματικά.
Μαθαίνω να εκτιμώ: Πες ευχαριστώ στα άτομα που σε περιτριγυρίζουν και σε βοηθούν στην καθημερινότητά σου, που όταν τα χρειάστηκες σε μια δύσκολη στιγμή, ήταν δίπλα σου, για να σε ακούσουν και να σου συμπαρασταθούν.
Να βρίσκω πάντα έναν λόγο για να είμαι χαρούμενη: Υπάρχουν σίγουρα περίοδοι που όλα πάνε στραβά ή, τουλάχιστον, όχι όπως εμείς θέλουμε. Μην ξεχνάς όμως ότι πάντα υπάρχει ένας λόγος για να χαμογελάς και να αποδεικνύεις ότι κρύβεις μια αισιοδοξία μέσα σου.
Αναγνωρίζω τα ελαττώματα μου: Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος χωρίς ελαττώματα. Το πιο δύσκολο είναι να προσπαθήσεις να τα ανακαλύψεις και να «κοιτάξεις κατάματα». Αυτό θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να ανακαλύψεις τον εσωτερικό σου κόσμο και τα συναισθήματά σου.
Να σέβομαι τον εαυτό και την αξιοπρέπεια μου: Είναι μια παράμετρος που συνεπάγεται πολλά. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα προσωπικών επιλογών, αν και εφόσον εσύ μειώνεις τον εαυτό σου, αλλά, παράλληλα, μπορεί και να συνεπάγεται το λεγόμενο «ξεκαθάρισμα» από όλους εκείνους που σε μείωσαν και δεν σεβάστηκαν τον χαρακτήρα σου.
Να βγάλω από την ζωή μου τους τοξικούς ανθρώπους: Σίγουρα, κάποια στιγμή είχες ή έχεις, ακόμη και τώρα, άτομα στην ζωή σου που χαιρόντουσαν με το να σε βλέπουν να μην πετυχαίνεις και να στενοχωριέσαι, που οι καταστάσεις σε πάνε πίσω. Είναι τα ίδια άτομα που σε προσβάλλουν με το πρόσχημα του «Έλα μωρέ φίλοι είμαστε!» και στην ουσία σε χρησιμοποιούν, για να ξεσπάσουν πάνω σου αυτά που δεν τολμούν να παραδεχτούν στον εαυτό τους. Είναι δύσκολο να το αποδεχτείς και να το πάρεις απόφαση, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Να εντάξω την γυμναστική στην καθημερινότητα μου: Ένα από τα καλύτερα φάρμακα στο τέλος μιας πιεστικής μέρας είναι έστω και μια ώρα γυμναστικής. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γυμναστείς. Μπορείς να διαλέξεις αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο και να το κάνεις πράξη. Μιλώντας εξ ιδίας πείρας, δεν υπάρχει καλύτερη εκτόνωση από την γυμναστική, αφού «ρουφάει» σαν σφουγγάρι όλη την ένταση και την πίεση σου και σε χαλαρώνει.
Να φροντίζω την υγεία μου: Κάνω εξετάσεις για να δω που βρίσκεται η υγεία μου και την φροντίζω ιδιαίτερα, αν παρατηρήσω κάτι που δεν μου αρέσει. Και όταν λέμε υγεία, εννοούμε και τη σωματική αλλά και την ψυχική. Άρα λοιπόν, προσέχω τη διατροφή μου, την άσκησή μου, τον ύπνο μου και σταματώ τις καταχρήσεις. Πάντα βέβαια με μέτρο. Αν αμελείς το check up, απλά πήγαινε να κάνεις εξετάσεις, δεν χρειάζεται να φτάσεις στο άλλο άκρο και να γίνεις αρρωστοφοβικός.

Βάλε και εσύ τώρα τους δικούς σου στόχους για την νέα χρονιά που ήρθε, γράψε τους σε ένα χαρτί και κάθε φορά που θα καταφέρνεις κάτι, απλά διέγραψε το και θα καταλάβεις την ίδια στιγμή την ικανοποίηση που θα σου προσφέρει. Πέρα από όλα όμως, μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον αγαπήσεις για αυτό που πραγματικά είναι. Μόνο έτσι θα σε αποδεχτούν και οι άλλοι. Μόνο έτσι γίνεται!

Ράνια Θεοδωρακοπούλου Instagram Facebook 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here