Τέλος το Ολλανδικό The Voice μετά το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων διαγωνιζόμενων από τους coaches

Τέλος το Ολλανδικό The Voice μετά το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων διαγωνιζόμενων από τους coaches

Τέλος το Ολλανδικό The Voice μετά το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων διαγωνιζόμενων από τους coaches

Σοκ έχει προκαλέσει στην ολλανδική τηλεόραση το τεράστιο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε για το The Voice εξαιτίας του οποίου το δίκτυο RTL αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διακοπή της προβολής του talent show. Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε μια σειρά από καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά, ακόμη και από διασημότητες.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο το τηλεοπτικό δίκτυο RTL εξέδωσε ανακοίνωση ότι σταμάτησε την προβολή της εκπομπής, αφού ενημερώθηκε σχετικά με «καταγγελίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά και για κατάχρηση εξουσίας».

Στο επίκεντρο έχει βρεθεί ο Ali B. ενός εκ των πιο γνωστών ράπερ στην Ολλανδία και επί σειρά ετών coach στο ολλανδικό The Voice.

Εισαγγελείς δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πως υπήρχαν δύο μάρτυρες που είχαν υποβάλει αναφορές στην αστυνομία για «αδικήματα απρεπούς συμπεριφοράς» που σχετίζονται με το τηλεοπτικό σόου.

Μάλιστα γίνεται λόγος για δύο βιασμούς υποψήφιων στο σόου από τον ράπερ με τον δικηγόρο του να δηλώνει ότι ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι διέπραξε κάτι παράνομο. Όμως αναφορές γίνονται και για τον Ολλανδό τραγουδιστή Marco Borsato για απρεπή συμπεριφορά σε ανήλικους υποψηφίους όσο ήταν coach μεταξύ 2011-2015.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του μουσικού συγκροτήματος στο σόου, Jeroen Rietberger, παραδέχθηκε «σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά» σε δήλωση που έστειλε σε διάφορα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Το Τhe Voice είναι εδώ και χρόνια ένα από τα πλέον δημοφιλή σόου στην ολλανδική τηλεόραση.
Το σκάνδαλο απειλεί να επηρεάσει κι άλλες προσωπικότητες των ολλανδικών μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, στην πρώτη μεγάλη υπόθεση που σχετίζεται με το #MeToo στην Ολλανδία, περίπου τέσσερα χρόνια αφότου ξεκίνησε το παγκόσμιο κίνημα για να σταματήσει τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών.