Όταν το άρωμά σου… δημιουργεί προβλήματα!

Kάθε γυναίκα έχει μια δική της, αρωματική εσάνς. Το άρωμα που την καθορίζει, που την ξεχωρίζει, που την κάνει μοναδική, που εκφράζει τη διάθεσή της τη δεδομένη στιγμή. Άλλοτε, είναι ένα και μοναδικό, άλλοτε συνδυασμός.

Το άρωμα είναι η υπογραφή μας.

Δίνει αρκετές πληροφορίες για την προσωπικότητά μας, το γούστο μας. Όλα ωραία και όλα καλά, αρκεί πρώτον να προσέξεις τις ποσότητες. Κανείς δεν αντέχει κάποια που έχει λουστεί με το άρωμά της. Οι υπερβολές τις περισσότερες φορές γυρίζουν εναντίον μας.

Η μύτη μας είναι ένα από τα όργανα του ανθρώπινου σώματος που παίζει σημαντικό ρόλο στον έρωτα. Κάποιοι δεν αντέχουν καθόλου τα «γλυκά» αρώματα. Κάποιοι άλλοι απωθούνται από τα πολύ πικάντικα.

 

New Winter Perfumes 2020 - Best Fragrances and Scents For Winter 2020

 

Φρόντισε να μάθεις, αν το γούστο σου στις μυρωδιές συμφωνεί με του συντρόφου σου. Αν δεν σχολιάσει πρώτος το πόσο όμορφα μυρίζεις, φρόντισε να μάθεις, ρώτησε. Η μύτη μας είναι ένα από τα όργανα του ανθρώπινου σώματος που παίζει σημαντικό ρόλο στον έρωτα. Κάποιοι δεν αντέχουν καθόλου τα «γλυκά» αρώματα. Κάποιοι άλλοι απωθούνται από τα πολύ πικάντικα. Γούστα είναι αυτά. Πρέπει να ταιριάζουν σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με αυστραλιανή επιστημονική μελέτη, η ευαισθησία στα αρώματα είναι ένα πέρα για πέρα αληθινό πρόβλημα για ορισμένους ανθρώπους και προκαλεί σοβαρά συμπτώματα όπως οι ημικρανίες ή και οι δυσκολίες στην αναπνοή.

Fragancias & Carteras Anais - Shopping & Retail - Fajardo, Puerto Rico |  Facebook - 11 PhotosΣτη μελέτη συμμετείχαν περίπου 1.000 άνθρωποι, οι οποίοι ερωτήθηκαν σχετικά με την έκθεσή τους σε προϊόντα που περιέχουν αρώματα (π.χ. προϊόντα προσωπικής υγιεινής, αποσμητικά χώρου, καθαριστικά και απορρυπαντικά) και για συμπτώματα που πιθανώς συνδέονται με τα εν λόγω προϊόντα.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, η ευαισθησία στα αρώματα είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα που χαρακτηρίζεται από ήπια έως σοβαρά συμπτώματα. Ένας στους τρεις συμμετέχοντες δήλωσε ότι έχει εκδηλώσει μία ή και περισσότερες ενοχλήσεις λόγω της έκθεσης σε κάποιο προϊόν που περιέχει αρώματα –είτε το χρησιμοποίησαν οι ίδιοι είτε εκτέθηκαν σε αυτό σε κάποιο δημόσιο χώρο.