Τον γνωρίσαμε στο πρώτο Master Chef που προβλήθηκε το 2010 στο Mega Channel. Έχουν περάσει εννιά χρόνια από τη συμμετοχή στο παιχνίδι μαγειρικής κι έχει κάθε λόγο να έχει άποψη για το ριάλιτι.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μαργάρη, ο οποίος τότε είχε φτάσει στην τελική τετράδα πριν τη φάση του τελικού. O Γιάννης λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του φετινού MasterChef μίλησε στο gossip-tv.

Στην τελική δυάδα έχει φτάσει ο Μανώλης Σαρρής και η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη. Μίλησε μου λίγο για τους δυο παίκτες.

«Ο Μανώλης είναι μακράν ο καλύτερος όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι διότι πραγματικά το κατέχει, είναι διαβασμένος και πολύ καλός μάγειρας. Η Σπυριδούλα θεωρώ ότι παίζει έναν πολύ καλό ρόλο. Όσον αφορά στο μαγειρικό της κομμάτι, θεωρώ ότι υπήρχαν καλύτεροι παίκτες από τη Σπυριδούλα σαφώς».

Πιστεύεις ότι η Σπυριδούλα χρησιμοποιείσαι περισσότερο το κομμάτι με τα ριάλιτι στοιχεία για να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό;

«Θα πω ότι ίσως το παιχνίδι είχε την ανάγκη στο να παρουσιάσει και τη γυναίκεια παρουσία σαν δυνατό χαρτί».

Σαν να είναι δηλαδή μεθοδευμένο στο να φτάσει γυναίκα στον τελικό;

«Ε… σαν μια ευκαιρία στο να φτάσει γυναίκα στην τελική φάση και κατά πάσα πιθανότητα έτσι όπως βλέπω τα πράγματα θα το πάρει κιόλας. Δώσανε στον Μανώλη το έπαθλο των 10.000 ευρώ από το Silver Award και πάει προς αυτή την κατεύθυνση, να πάρει τον τελικό η Σπυριδούλα και για επικοινωνιακούς λόγους του καναλιού και επειδή το παιχνίδι θα ήθελε να αναδείξει ότι το γυναίκειο φύλο μπορεί να σταθεί και να πάρει τον τίτλο. Γιατί μέχρι τώρα ούτε στην τριάδα δεν είχε φτάσει γυναίκα, ούτε καν τετράδα. Οπότε τώρα τους δίνεται μια ευκαιρία να τις αναδείξουν. Να προωθήσουν τη γυναίκεια παρουσία».

Πιστεύεις ότι αυτό θα είναι δίκαιο;

«Όχι, γιατί ο Μανώλης έχει αποδείξει ότι είναι φοβερός, κάνει απίστευτες παρασκευές και μόνος του γιατί είδαμε ότι και στη Silver week δεν χρειάστηκε τη βοήθεια των παλιών. Στάθηκε πολύ καλά».

Θεωρείς ότι πίσω από τις κάμερες κάνουν λίγο και τα «στραβά μάτια»; Δίνουν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο σε κάποιους παίκτες χωρίς να το δουν οι τηλεθεατές; Το μοντάζ τι ρόλο παίζει;

«Κοίτα, άλλη διαχείριση είχαν κάνει τότε στο Mega άλλη κάνει τώρα το Star. Μιλάμε για είκοσι προϊόντα. Το προϊόν που έχει την καλύτερη και μεγαλύτερη απήχηση, ναι, θα πάει καλύτερα. Δεν υπάρχει και το ρεαλιστικό κομμάτι από τη στιγμή που ο κόσμος δεν δοκιμάζει, ό, τι θέλουν οι κριτές παρουσιάζουν. Η παρουσία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στο MasterChef ήταν πραγματικά πολύ καλή. Φοβερός ατακαδόρος και πολύ εύστοχος στα σχόλια του και στις παρατηρήσεις του.

Αν κρίναμε δηλαδή από την εμφάνιση των πιάτων της Σπυριδούλας δεν θα έπρεπε να φτάσει εκεί που είναι. Τέλος πάντων. Μακάρι να το πάρει ο Μανώλης γιατί ρεαλιστικά είναι ο καλύτερος. Ο Μανώλης είναι από τους παίκτες που άξιζαν να είναι στον τελικό, όπως και ο Πανούλης. Είχε γνώσεις και ο Χρήστος το ίδιο. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν από μέτριοι έως και κακοί».