8 οφέλη του pilates για την υγεία που δεν γνωρίζατε!

8 οφέλη του pilates για την υγεία που δεν γνωρίζατε!

8 οφέλη του pilates για την υγεία που δεν γνωρίζατε!

Το Pilates είναι μια πειθαρχία του σώματος και του νου που διορθώνει τη στάση του σώματος, διαμορφώνει τη σιλουέτα και προλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ακράτεια ούρων, το άγχος ή την κατάθλιψη. Με τη βοήθεια ενός ειδικού, θα σας πούμε τι άλλο μπορεί να κάνει για εσάς.

8 οφέλη του pilates για την υγεία που δεν γνωρίζατε!

Μια πειθαρχία του μυαλού και του σώματος που δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Γερμανό Joseph Hubertus . Αυτό το αδύναμο και άρρωστο αγόρι, που υπέφερε από επεισόδια άσθματος, ραχίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας, συνδύασε τα καλύτερα της γυμναστικής, του τραύματος, του μπαλέτου, της γιόγκα, του ελέγχου του μυαλού και της αναπνοής κ.λπ.! Βρήκε μια από τις πιο ολοκληρωμένες μεθόδους για να φροντίζει το σώμα και το μυαλό . Αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες από 300 ασκήσεις και μπορεί να εξασκηθεί στο πάτωμα ή με μηχανές. Με τη βοήθεια της Inma Blanquer, ιδρυτή του Assari (Μαδρίτη, τηλ. 915 61 85 40) θα εξηγήσουμε τα κύρια οφέλη του:

Διορθώνει τη στάση του σώματος και εξαλείφει τον πόνο στην πλάτη: Μια καλή και συνεχής πρακτική του Pilates συμβάλλει στη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, προλαμβάνει τον πόνο στη μέση και βελτιώνει τα συμπτώματα της ινομυαλγίας .

Βελτιώνει την ευλυγισία και τον συντονισμό: Ο Joseph Pilates είπε ότι «η αληθινή ευλυγισία μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν όλοι οι μύες είναι ομοιόμορφα αναπτυγμένοι».

Μας διδάσκει να αναπνέουμε: Για τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων, η αναπνοή είναι το κλειδί. Μάλιστα, σε κάθε άσκηση η εκπνοή και η εκπνοή συγχρονίζονται με συγκεκριμένες κινήσεις, ακόμα και η ίδια άσκηση μπορεί να έχει διαφορετικά μοτίβα αναπνοής ανάλογα με τον στόχο που επιδιώκεται.

8 οφέλη για την υγεία του Pilates

Σχηματίζει το σώμα και βοηθά στην απώλεια βάρους : « Ακόμη και αν δεν πρόκειται για προπόνηση υψηλής έντασης, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική άσκηση για τη μείωση των εκατοστών γενικά, εάν ασκείται τακτικά και δυναμικά », λέει ο Blanquer. Ειδικά στους τρόπους: cardio pilates ή pilates υψηλής απόδοσης ή εάν συνδυάζεται με ασκήσεις καρδιο και υψηλότερης έντασης. Γενικά, οι μύες καίνε θερμίδες όταν εκτελούμε οποιαδήποτε δραστηριότητα, η κίνηση συνεπάγεται κατανάλωση θερμίδων και η προσπάθεια συστολής και χαλάρωσης των μυών συνεπάγεται μεγαλύτερη οξυγόνωση στους ιστούς. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Pilates “Κινητοποιούνται σχεδόν όλοι οι μύες του σώματος, τόσο του άνω όσο και του κάτω μέρους του σώματος και ιδιαίτερα της κοιλιακής περιοχής, γεγονός που βοηθά στο κάψιμο, στη μείωση της μέσης και στη βελτίωση του τόνου των χεριών και των ποδιών. «Κάτι άλλο: βελτιώνοντας τη στάση του σώματος, η φιγούρα σχηματοποιείται οπτικά.

Φροντίστε το σώμα κατά την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση: Το καλό με τη μέθοδο Pilates είναι ότι προσαρμόζεται στις προσωπικές συνθήκες του καθενός « είναι μια μέθοδος εξατομικευμένη ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και τη μορφολογία του κάθε μαθητή. Το φάσμα των ασκήσεων είναι πολύ ευρύ », λέει ο ιδρυτής του Assari. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης « δυναμώνει την πλάτη, η οποία βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης έλλειψης βαρύτητας, αποφεύγοντας την ενόχληση. ενισχύει το πυελικό έδαφος, το οποίο βοηθά κατά τον τοκετό και μετά τον τοκετό. και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της κατακράτησης υγρών (ειδικά στα πόδια) πολύ συχνή τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. «Έχει επίσης μεγάλα οφέλη κατά την εμμηνόπαυση»Ενισχύοντας τους μύες, τις αρθρώσεις και τα οστά, μπορεί να βελτιώσει την κινητικότητα και την ευλυγισία, την οστική πυκνότητα, να καθυστερήσει την επιδείνωση και να αποτρέψει την εμφάνιση μυοσκελετικών παθολογιών, να αποτρέψει την οστεοπενία και την οστεοπόρωση. “

Καταπολέμηση της οστεοπόρωσης και της οστεοπενίας: Οι γυναίκες από την εμμηνόπαυση, λόγω της μείωσης των οιστρογόνων, μπορεί να υποστούμε αλλοιώσεις στη ρύθμιση του ασβεστίου, που επηρεάζει άμεσα την πυκνότητα των οστών. Και η χαμηλότερη οστική μάζα μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπενία και οστεοπόρωση..

8 οφέλη για την υγεία του Pilates

Αποτρέπει την ακράτεια ούρων: Υπάρχει μια σειρά από συγκεκριμένες ασκήσεις στο Pilates που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκτηση των μυών του πυελικού εδάφους προλαμβάνοντας και θεραπεύοντας την ακράτεια ούρων, όπως η ανύψωση των γοφών, η κλίση της πυέλου (διατηρώντας τον κόλπο και τους σφιγκτήρες συσπασμένους) σε ένα fitball ή η πόζα της γάτας. « Στόχος είναι η ενίσχυση των μυών του περίνεου, η συνειδητή εκτέλεση ενεργειών συστολής και χαλάρωσης στην περιοχή για μεγαλύτερο έλεγχο και άσκηση του εγκάρσιου μυός. “

Μειώνει το στρες και το άγχος : Ο Joseph Pilates περιέγραψε τη μεθοδολογία της άσκησης ως «πλήρη συντονισμό σώματος, νου και πνεύματος». Και είναι ότι, ” ενώ ασκούμε Pilates, ασκούμε επίσης τη σύνδεση μεταξύ του νου, του σώματος και της αναπνοής, η οποία βοηθά στη βελτίωση της συνείδησης, της επίγνωσης και της ψυχικής ευεξίας “, λέει ο ειδικός. Αυτή η πειθαρχία μας αναγκάζει να συγκεντρωθούμε μέσα μας, να προσέχουμε πλήρως τη λεπτομέρεια, τη μορφή και την εκτέλεση κάθε άσκησης, και αυτό σημαίνει να αποφεύγουμε οτιδήποτε άλλο.