Θεσσαλονίκη: Πώς βρέθηκε σώα η 10χρονη Μαρκέλλα

Θεσσαλονίκη: Πώς βρέθηκε σώα η 10χρονη Μαρκέλλα

Είναι η καλή είδηση της ημέρας: η 10χρονη Μαρκέλλα Βεράμη, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε.

Οπως έγινε γνωστό, η μικρή εντοπίστηκε σε πρατήριο καυσίμων επί της οδού Σοφούλη λίγο πριν τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου.

Για τον εντοπισμό της είχε εκδοθεί Amber Alert και θαμώνες του βενζινάδικου τη σταμάτησαν καθώς ερχόταν από το παραλιακό μέτωπο, ανέβαινε την οδό Ρωσίδη. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που μετέφερε τη Μαρκέλλα στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι είναι καλά στην υγεία του ωστόσο φαινόταν εξουθενωμένο.

 

Μάλιστα, φορούσε τη σχολική του τσάντα. Η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές την Παρασκευή, δήλωσε πως «υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της». Όσον αφορά την κοκκινομάλλα γυναίκα που φέρεται να πλησίασε και να έφυγε με την Μαρκέλλα, τα παιδιά κοίταξαν σκίτσα για να την αναγνωρίσουν. Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».