Πόσο παραδοσιακοί είναι οι άντρες του ζωδιακού στον αισθηματικό τομέα;

Από την Αλεξάνδρα Βενέτη

Σκέφτηκες σε ποιά πρότυπα πρέπει να ανταποκρίνονται οι άντρες του ζωδιακού ώστε να θεωρηθούν παραδοσιακοί; Ποιές είναι οι νοοτροπίας και οι συμπεριφορές τους που είναι τα κριτήρια για να χαρακτηριστούν πολύ παραδοσιακοί, λιγότερο ή καθόλου; Και τι σημαίνει αυτό; Τι να περιμένεις από κάθε εκπρόσωπο του κάθε ζωδίου; Ξέρεις ότι τον κύριο λόγο για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του έχει ο Ήλιος του, το ζώδιο του και μετά όλοι οι άλλοι παράγοντες. Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις για το πόσο παραδοσιακοί είναι οι άντρες του ζωδιακού, ώστε να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις και να ρυθμίσεις την πορεία σου ανάλογα.

Διάβασε το ζώδιο και τον ωροσκόπο του άνδρα που σε ενδιαφέρει και μάθε πόσο παραδοσιακός είναι στον αισθηματικό τομέα.

ΚΡΙΟΣ

Δεν θα έλεγες παραδοσιακό τον επαναστάτη και δραστήριο πρωτοπόρο του ζωδιακού. Αυτόν που είναι χωμένος μέχρι τ’ αυτιά στις καινοτομίες και τους νεοτερισμούς. Τον σαγηνεύουν οι προκλήσεις για αλλαγές και ιδίως στον έρωτα, όπου δεν θα πλήξεις, η περιπέτεια, οι ανατροπές των κατεστημένων αντιλήψεων, η αναζήτηση νέων μεθόδων, τεχνολογιών, νέας νοοτροπίας. Η αμφισβήτηση και η αμφιβολία είναι στο αίμα του για ανακάλυψη νέων πραγμάτων, για βελτίωση όσων δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά, όσων οι αγκυλώσεις των παλαιών αντιλήψεων κρατούν στάσιμα. Όχι, ένας ριζοσπάστης σαν τον Κριό δεν είναι παραδοσιακός.

ΤΑΥΡΟΣ

Εδώ βρίσκεις έναν παραδοσιακά συντηρητικό και σταθερό στις αποφάσεις του, πεισματάρικα προσηλωμένο στις απόψεις, του προσγειωμένο, ήρεμο λογικό άντρα. Είναι πάντα επιφυλακτικός και προσεκτικός απέναντι σε κάθε καινούργιο και αδοκίμαστο αλλά προσκολλημένος σε κάθε τι που γνωρίζει καλά και που του δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας. Αυτό τον κάνει πιστό σύζυγο και καλό οικογενειάρχη που ζητά να ανταποκριθείς με την ίδια πίστη και να βρει σε σένα το ιδανικό ταίρι που θα του συμπαρίσταται, θα τον στηρίζει στη ζωή και ίσως πότε πότε να τον ξεκουνάει. Ο Ταύρος είναι η επιτομή του παραδοσιακού!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πως ένας αναποφάσιστος έφηβος, με μεταβολές των απόψεων του με ρυθμούς που δεν προλαβαίνεις να παρακολουθήσεις, θα μπορούσε να θεωρηθεί παραδοσιακός; Στο κάτω κάτω είναι Ζώδιο του Αέρα. Η διττή προσωπικότητα του σε κάνει να νοιώθεις ότι έχεις να κάνεις με δυο ξεχωριστούς ανθρώπους που δεν ξέρεις κάθε φορά ποιόν από τους δυο έχεις μπροστά σου. Ίσως επειδή μπορούν να μεταπηδούν εύκολα από την μια στην άλλη άποψη, ιδίως όταν τους ιντριγκάρεις, σου διατηρούν ζωηρό το ενδιαφέρον σου αλλά αν είσαι της παλιάς σχολής δεν λες έναν Δίδυμο άντρα πρότυπο σταθερότητας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πολύ συναίσθημα, πολλή προσήλωση στις παραδοσιακές αρχές που στηρίζουν την οικογένεια και την κοινωνία. Ο γάμος και η δημιουργία οικογενείας είναι ο σκοπός της ζωής του, ώστε να αναβιώσει ή να συνεχίσει την πατρική του, καλλίτερα την μητρική του θα λέγαμε, οικογένεια. Αυτό οφείλεται στην έντονη επίδραση που η μητρική φιγούρα την Σελήνης που είναι ο κυβερνήτης του Ζώδιου, του δημιουργεί τα πρότυπα τα οποία με την σειρά τους θα αναπαραχθούν από τον Καρκίνο νομοτελειακά. Άρα, βλέπεις μια διαδοχή, μια σειρά από καταστάσεις που τείνουν να δημιουργήσουν παράδοση και δη οικογενειακή. Ο Καρκίνος θέλει να σε παντρευτεί, είναι ο πιο παραδοσιακός.

ΛΕΩΝ

Η φιγούρα του παραδοσιακού άντρα, που θα είσαι τυχερή αν βρεθείς μπροστά του. Θα σε γεμίζει φιλοφρονήσεις, περιποιήσεις, κολακείες, δώρα. Τι πιο παραδοσιακό από την ιπποτική συμπεριφορά ενός Λέοντα! Η στάση του απέναντι σου σαν γυναίκα είναι γεμάτη αβρότητα, περιποιητική, προστατευτική, γαλαντόμε, βασιλική απέναντι σε βασίλισσας. Η ευγένεια του σε ανεβάζει στα ουράνια, σε κάνει να νοιώθεις ξεχωριστή, σε απογειώνει τόσο που αναρωτιέσαι αν πραγματικά σου συμβαίνουν αυτά ή ζεις ένα όνειρο. Είναι αυτός που βάζει το γυναίκειο φύλο στην περίοπτη θέση που ήταν άλλοτε σε καλλίτερες εποχές. Όσο για τον έρωτα, πάλι βασίλισσα θα νοιώθεις….

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Δεν θα μπορέσεις να κατατάξεις με σαφήνεια τον Παρθένο στο μαύρο – άσπρο, στο γκρίζο τον κόβω. Σε άλλα είναι παραδοσιακός, στο ντύσιμο για παράδειγμα, στην εργασιομανία του, στον επιλεκτικό πουριτανισμό του, στην ζηλοτυπία του στον έρωτα, στην έλλειψη φαντασίας που τον κάνει κοινότυπο, τον παρωπιδισμό του. Από την άλλη μεριά, είναι ευπροσάρμοστος, πράγμα που τον κάνει πρακτικό ώστε να βρίσκει λύσεις εύκολα. Στον έρωτα, ενώ στο φλερτ δεν τα καταφέρνει, η επιδίωξη του είναι η σεξουαλική ικανοποίηση, που σημαίνει ότι για να το πετύχει αναγκάζεται να επιστρατεύσει την προσαρμοστικότητα του, μέχρι και σημείου διαστροφής, όπου πολλοί Παρθένοι ρέπουν.

ΖΥΓΟΣ

Έχει τα περισσότερα γνωρίσματα του παραδοσιακού άντρα εραστή ο Ζυγός. Τον ενδιαφέρει απόλυτα να έχει σχέση όπου εκφράζει όλη την τρυφερότητα και τον ρομαντισμό του στο σεξ. Είναι ταλαντούχος στην κατάκτηση και οι ερωτικές επιτυχίες τού είναι πολύ πιο εύκολες από άλλα Ζώδια. Τον βοηθά η εμφάνιση του την οποία φροντίζει επιμελώς, η καλαισθησία του, οι περιποιητικοί του τρόποι, η εκφραστικότητα του που τον κάνουν σύγχρονο Καζανόβα. Η αβροφροσύνη και η γοητεία του θα του φέρουν κάποτε το ιδανικό του ταύρε και τότε ο κατακτητής μας θα γίνει ένας πιστός και αφοσιωμένος μονογαμικός σύντροφος, σύζυγος, εραστής. Τα έχει τα χαρίσματα, αν θέλεις….

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τελικά ο Σκορπιός έχει στάση ζωής και χαρακτήρα που συναντούσαμε στο μοντέλο του άντρα σατράπη, αυταρχικού, κυριάρχου που επιβάλλει το δικό του, του άγρια παραδοσιακού όταν όλοι οι άντρες ένοιωθαν υποχρεωμένοι να συμπεριφέρονται έτσι, ήταν το αντρικό πρότυπο. Τις πιο πολλές φορές τα καταφέρνει, κάτι με τον τρόπο που επιβάλλεται, κάτι με τον μαγνητισμό του, κάτι με τις ικανότητες να σε διαβάζει. Αυτός ο ενστικτώδης ερωτικός άντρας με τα ορμέμφυτα του σε παρασύρει, θέλεις δεν θέλεις, στον κόσμο του όπου κυριαρχεί, στο σεξ, το μεγάλο του ατού, τον ερωτισμό, το πάθος. Αυτή η επιβολή έρχεται από πολύ παλιά, την αισθάνεσαι, υποτάσσεσαι και την απολαμβάνεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης παραδοσιακός; Κατηγορηματικά: Όχι! Τα ελευθέρα πουλιά δεν έχουν κανόνες, έχουν την ελευθερία τους. Ο Τοξότης έχει του κόσμου τα χαρίσματα από χαρακτήρα, δεν έχει αυτοπειθαρχία, είναι ελαφρούτσικος ναι, νομίζεις ότι του λείπει η σοβαρότητα και δεν έχεις λάθος. Είναι φιλικός, αισιόδοξος, γοητευτικός, κάλος ομιλητής, περιπετειώδης, χιουμορίστας και γλεντζές. Ότι πρέπει για να σε <<ρίξει>>! Παραδοσιακός; Ποτέ! Δεν θα τηρήσει τύπους και προσχήματα για να σε φλερτάρει, θα πάρει μονός του κάποιες ελευθερίες, σαν να είσαστε φιλαράκια, και είναι περίεργο, εσύ θα νοιώθεις άνετα, δεν θα σου κακοφανεί! Όμως από δέσμευση; Μόλις νοιώσει να απειλείται, γίνεται λαγός.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν η αίσθηση της αξιοπρεπείας και του καθωσπρεπισμού σημαίνει κάτι το παραδοσιακό, τότε ο Αιγόκερως είναι και παρά είναι παραδοσιακός. Η εικόνα που πρέπει να παρουσιάζει προς τα έξω θέλει και πρέπει να είναι άψογη, να μην έχει κανείς την δυνατότητα και την αφορμή να τον μεμφθεί για το παραμικρό. Τι δι…λο, για μια υπόληψη ζούμε! Δεν θα γίνουμε ρεντίκολο και δακτυλοδεικτούμενοι! Αυτός είναι ο Αιγόκερως που τηρεί τις αρχές των εποχών που οι άνθρωποι μονομαχούσαν για μια προσβολή και έκαναν εγκλήματα τιμής. Αν το δεις σφαιρικά, νομίζω ότι θα σου άρεσε και θα αισθανόσουν υπερήφανη δίπλα του. Σωστά;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Που να τον πεις παραδοσιακό αυτόν τον αντισυμβατικό, ατημέλητο τύπο που γυρνάει με σανδάλια και σακκίδιο στην πλάτη. Αυτός έχει τους δικούς του κώδικες και έχει απορρίψει όλους τους άλλους. Δεν μπαίνει σε καλούπια, ιδίως φτιαγμένα από άλλους και ερωτάει, γιατί είναι έτσι; Επειδή έτσι το βρήκαμε; Όχι! Όλα απ’ την αρχή, τάμπουλα ράζα. Δεν αντέχει να δεχτεί τίποτε το καθιερωμένο αλλά θέλει να περάνε όλα από την δική του λογική ανάλυση και κρίση. Στα ερωτικά είναι τόσο άνετος και χωρίς ενοχές, που μην απορήσεις αν στο κρεβάτι του και την καρδιά του ανακαλύψεις ότι εχεις συγκατοίκους.

ΙΧΘΥΣ

Κολλημένος μεν με το παρελθόν ο Ιχθύς, αλλά τον λες αιθεροβάμονα, ρομαντικό, ονειροπαρμένο, φαντασιομανή, παραδοσιακό όμως ποτέ! Είναι η μοναδική εξαίρεση στον Ζωδιακό που η προσκόλληση στο παρελθόν και τις εξιδανικευμένες συνθήκες του δεν έχει την παραμικρή σχέση με την παράδοση. Θα σε πολιορκήσει με τρόπους που η εποχή τους απέχει πολύ από την δική σου, με φρασεολογία ρομαντική και γλυκανάλατη ερωτική ποίηση. Ο Ιχθύς είναι απλώς εκτός τόπου και χρόνου. Άμα σ’ αρέσουν αυτά έχει καλώς, θα απόλαυσης ένα μακρύ διάστημα πολιορκίας και αποπλάνησης και απ’ ότι φαίνεται στην συνέχεια θα περάσετε καλά και ατμοσφαιρικά με οδηγό την φαντασία του Ιχθύ!