Για να ικανοποιήσουν την επιθυμία για νεανικό δέρμα, οι εταιρείες συνεχώς αναζητούν νέα συστατικά, τα οποία όσο πιο “μυστήρια και εξωτικά” ακούγονται τόσο το καλύτερο!

Αλλά ενώ το εκχύλισμα Σάσσαφρον με αιθέριο έλαιο χαλαζία μπορεί να ακούγεται σαν μια ακόμα ανακάλυψη που θα σας δώσει μια λαμπερή επιδερμίδα, η πραγματικότητα είναι πολύ απλούστερη:

Αν θέλετε πιο ομαλό και πιο λαμπερό δέρμα, χρησιμοποιήστε τη ρετινόλη. Τη συστήνουν παγκοσμίως οι δερματολόγοι και αποτελεί το χρυσό πρότυπο στην αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος, χρόνια τώρα.

Το παράγωγο βιταμίνης Α διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και αυξάνει την κυτταρική κυκλοφορία, γεγονός που με τη σειρά του κάνει το δέρμα σας να συμπεριφέρεται σαν νεανικό. Με συνεπή χρήση, θα δείτε λιγότερες λεπτές γραμμές, κηλίδες και γενικώς πανάδες.

Πώς ξέρετε εάν είναι καιρός να απολαύσει το δέρμα σας μια κρέμα με ρετινόλη;

Δεν υπάρχει πραγματικά σωστή ή λανθασμένη ηλικία για να την ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας, λέει η Elizabeth Tanzi, MD, δερματολόγος στην Ουάσιγκτον, DC, προσθέτοντας ότι είστε έτοιμες για ρετινόλη, μόλις δείτε τα πρώτα σημάδια γήρανσης (λεπτές γραμμές,κηλίδες και θαμπό δέρμα) κι αν θέλετε φυσικά και νωρίτερα.

“Δεν πρόκειται για την ηλικία, αλλά για ανάγκη”, λέει. Για τις περισσότερες γυναίκες, οι δερματολόγοι, λένε, ότι καλή ηλικία να την ξεκινήσεις είναι γύρω στα τέλη των 20 μέχρι τα “τριάντα κάτι”. (Σημειώστε ότι η ρετινόλη δεν συστήνεται σε έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.)

Η ρετινόλη είναι ισχυρή ουσία, και σε αντίθεση με κάποια άλλα συστατικά, η αποτελεσματικότητά της μπορεί να έρθει με παρενέργειες, όπως ερυθρότητα και ξεφλούδισμα. Γι’ αυτό, ο Δρ Tanzi προσθέτει, ότι τα νεότερα σκευάσματα μπορούν να ελαχιστοποιήσουν ή και να εξαλείψουν εντελώς τον ερεθισμό.

“Όταν ψωνίζετε, αναζητήστε όρους όπως “έντονη δράση -extended release” ή “αργή απελευθέρωση-slow release”,” λέει. “Ή δοκιμάστε μία για ευαίσθητο δέρμα. Αυτές συνήθως είναι διαμορφωμένες με χαμηλότερη συγκέντρωση – αλλά εξίσου αποτελεσματικές – και μπορεί να έχουν μικροσφαίρες που απελευθερώνουν αργά το συστατικό με την πάροδο του χρόνου.

“Για να διευκολύνετε το δέρμα σας σε μια νέα ρουτίνα ρετινόλης, ξεκινήστε εφαρμόζοντας κάθε βράδυ πριν την αφήσετε όλη τη νύχτα . Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα σας θα είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο, οπότε μην σκεφτείτε ούτε καν να βγείτε έξω χωρίς αντιηλιακή προστασία τουλάχιστον SPF 30!

Χρησιμοποιείστε θεραπείες ρετινόλης και ρωτήστε περισσότερα και δερματολόγο για να σας βοηθήσει να προχωρήσετε σε βάθος χρόνου.

www.igynaika.gr