Τεχνική αλλαγής από Αρνητική σε Θετική Σκέψη

Τεχνική αλλαγής από Αρνητική σε Θετική Σκέψη

Τεχνική αλλαγής από Αρνητική σε Θετική Σκέψη

Καθίστε σε ένα αναπαυτικό μέρος (καλό θα είναι να μην είναι το κρεβάτι σας γιατί μπορεί να αποκοιμηθείτε) όπως μια καρέκλα ή πολυθρόνα. Χαλαρώστε και αρχίστε αργά να μετράτε από το 10 μέχρι το 1 αντίστροφα. Σε κάθε αριθμό που θα λέτε θα χαλαρώνετε ακόμα πιο βαθιά νου και σώμα…

Είσαστε σε ένα δωμάτιο με μια μεγάλη οθόνη και μόλις την ανοίγετε βλέπετε μέσα τον εαυτό σας όπως είναι στην καθημερινότητα του.  Η εικόνα δεν είναι πολύ καλή γιατί τα βλέπετε όλα ασπρόμαυρα.

Θυμήσου και οπτικοποίησε μια παλιότερη εμπειρία που όλα σου πήγαιναν στραβά και ότι κι αν έκανες πήγαινε λάθος ενώ οι “γκαντεμιές” σε ακολουθούσαν παντού!
Αυτή είναι η ζωή που έχεις όταν σκέφτεσαι αρνητικά και αυτό δεν σου αρέσει καθόλου γιατί από το στρες σφίγγεται το στομάχι σου και σε πιάνει το κεφάλι σου.

Τώρα πάρε το τηλεκοντρόλ και άλλαξε κανάλι. Τώρα η εικόνα είναι έγχρωμη και καθαρή.
Θυμήσου και οπτικοποίησε μια περίοδο στην ζωή σου ή μια κατάσταση που όλα πήγαιναν ρολόι. Αν δεν έχεις τέτοια εμπειρία δημιούργησε μια που να είναι αυτή που θα ήθελες για να ζεις όμορφα και να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Νιώσε, δες, άκου όλη την κατάσταση και δες τι πηγαία εφόδια θα θέλεις να έχεις για να σου πηγαίνουν όλα καλά και να είναι η νοοτροπία σου θετική (αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση, αυτοέλεγχο, ηρεμία, σίγουριά κλπ.).

Κάνε ένα βήμα μέσα στην τεράστια τηλεόραση και γίνε ένα με τον επιθυμητό εαυτό σου. Νιώσε τι ωραία που νιώθει, άκου αυτά που σου λένε οι φίλοι σου, βίωσε την ηρεμία και την ανεμελιά. Συνειδητοποίησε ότι στο τέλος της ημέρας έχεις κάνει πολλά πράγματα αβίαστα και ότι είσαι γεμάτος από ζωή και ενεργητικότητα.

Δες τη λύση από το παιδί που έχεις μέσα σου.