Από την Πόπη Wallick

Θυμάσαι όταν ήσουνα μικρό που δε σου άρεσαν καθόλου; Ε ούτε εμένα!

Αν όμως τα φας έτσι θα τα ερωτευθείς. Άσε που είναι πηγή βιταμινών και μαζί με τους ξηρούς καρπούς, φτιάχνεις σαλάτα σούπερ food!

Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και ξηρούς καρπούς

Να ψωνίσεις:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας
450 γρ τ λαχανάκια Βρυξελλών
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλυτζάνι πεκάν
dressing
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου μηλίτη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
Αλάτι και πιπέρι,
Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις ελαφρά τα λαχανάκια Βρυξελλών στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. (3-4 λεπτά από κάθε πλευρά)
Εν τω μεταξύ, ανακατεύεις τα υλικά για το ντρεσινγκ
Βάζεις στο τηγάνι για λίγο τα πεκάν, πολύ λίγο μέχρι να βγάλουν τα έλαιά τους.
Κόβεις τα λαχανάκια στα τρια όταν είναι έτοιμα και ανακατεύεις με
τις σταφίδες,πεκάν και από πάνω ρίχνεις το ντρέσινγκ.
Σερβίρεις και από δίπλα ένα ποτήρι Lenga Gewürztraminer από το Κτήμα Avantis