Πριν δώσεις τέλος στη σχέση σου, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις

Πριν δώσεις τέλος στη σχέση σου, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις

Για να είσαι σίγουρη πως η απόφαση που πήρες είναι η σωστή

Όλοι μπορεί να βρεθούμε στο σημείο να αναρωτηθούμε αν θα πρέπει να χωρίσουμε ή όχι από τον/την σύντροφό μας. Να φτάσουμε μάλιστα στο σημείο να αναρωτηθούμε αν πρέπει να ρωτήσουμε και κάποιον από την οικογένειά μας ή έναν καλό φίλο να μας πει τη γνώμη του για το αν θα πρέπει να αποφασίσουμε έναν χωρισμό.

 

View this post on Instagram

 

@igynaika.gr #selfesteem #selfesteemboost #selfesteemquotes #igynaika #igynaika_gr

A post shared by igynaika.gr by Evi Visvardi (@igynaika.gr) on

Σύμβουλοι σχέσεων δίνουν απάντηση σε ένα τόσο σημαντικό ερώτημα, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί απόφαση ζωής και υποστηρίζουν:

«Oι αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με ηρεμία και νηφαλιότητα και σε καμία περίπτωση εν θερμώ. Πριν πάρετε κάποια απόφαση για την οποία μπορεί να μετανιώσετε στο μέλλον, καλό είναι να αξιολογήσετε πως και εάν η σχέση σας ικανοποιεί τις συνολικές ανάγκες και τις προσδοκίες σας».

ds

Tι θα πρέπει να αναρωτηθείς λοιπόν πριν πάρεις την οριστική απόφαση να χωρίσεις;

Προσπάθησε να απαντήσεις σε όλες τις παρακάτω ερωτήσεις με απόλυτη ειλικρίνια ώστε να μπορέσεις στη συνέχεια να πάρεις τη σωστή απόφαση.

  1. Ποιά είναι τα πιο δυνατά σημεία στη σχέση μου; Δηλαδή αν παραλείψεις όλα τα αρνητικά στοιχεία ποιά είναι τα θετικά στοιχεία που έχουν απομείνει;

  2. Ποιά είναι τα προβλήματα που θεωρώ πως είναι τα πιο δύσκολα να ξεπεράσω σε αυτή τη σχέση;

  3. Ποιές ήταν οι 4 πιο ευτυχισμένες στιγμές στη σχέση μου;

  4. Ποιές ήταν οι 2 χειρότερες στιγμές στη σχέση μου που καταφέραμε να ξεπεράσουμε;

  5. Ποιές 3 αξίες συνεχίζω να υποστηρίζω τόσο εγώ όσο και ο σύντροφός μου;

  6. Ποιό θα ήταν αυτό το ένα πράγμα που θα μου στοιχίσει περισσότερο αν λήξει αυτή η σχέση;

  7. Πώς θα ήταν η καθημερινότητά μου αν είχα μια τέλεια σχέση;

  8. Ποιές είναι οι 2 αλλαγές που θα έκανα πρώτες ώστε να λειτουργήσει αυτή η σχέση;

az

Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία που αξίζει να δουλέψεις στη σχέση σας.  Μην ξεχνάς πως κάποτε αγαπούσες πολύ τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και ίσως όλα τα προβλήματά σας να αφορούν λάθος επικοινωνία μεταξύ σας. Προσπάθησε να κάνεις τις ίδιες ερωτήσεις και στον σύντροφό σου και δώσε του την ευκαιρία να παλέψει και εκείνος για τη σχέση σας.

Από τις δικές σου και τις δικές του απαντήσεις θα μπορέσετε να καταλάβετε πολλά πράγματα για τη σχέση σας και για το αν θα πρέπει να συνεχίσετε μαζί ή όχι.