Πως να αντισταθείς σε αυτό το homemade υγιεινό γλυκό;

Πως να αντισταθείς σε αυτό το homemade υγιεινό γλυκό;

Πως να αντισταθείς σε αυτό το homemade υγιεινό γλυκό;

Έχει την απίθανη γεύση της διάσημης σοκολάτα, αλλά κανένα από τα μεινοκτήματα της

Πως να αντισταθείς σε αυτό το homemade υγιεινό γλυκό;

Αυτή η απλή συνταγή έχει τρία πεντανόστιμα στρώματα, μία επικάλυψη σοκολάτας, μια γέμιση από καραμέλα και μια χορταστική βάση από μαντολάτο. Θα το φτιάξεις και θα το απολαμβάνεις όλες τις ώρες!

Υλικά:

1 και 1/4 φλιτζανιού ωμά αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 και 1/4 φλιτζανιού χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου
1/4 φλιτζάνι μελάσα blackstrap
3 κουταλιές λάδι καρύδας
Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
1/2 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση:

Στρώσε ένα γυάλινο ταψί 20 x 20 εκ. με λαδόκολλα.
Βάλε το 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, τους χουρμάδες, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ενωθούν και το μείγμα να έχει μια παχιά, κολλώδη σύσταση. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και χρησιμοποιώντας καθαρά χέρια πίεσε το ομοιόμορφα στον πάτο. Τοποθέτησε το ταψί στην κατάψυξη για 20 έως 30 λεπτά.
Βάλε το βούτυρο αμυγδάλου, τη μελάσα και τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας σε μια μέτρια κατσαρόλα και ζέστανε σε μέτρια φωτιά. Χτύπα το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, περίπου 1 με 2 λεπτά. Άφησε την κατσαρόλα στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς για αρκετά λεπτά.
Βγάλε το ταψί από την κατάψυξη και από πάνω ρίξε ομοιόμορφα το μείγμα με το βούτυρο αμυγδάλου. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού, πίεσε απαλά το δεύτερο στρώμα πάνω από το πρώτο. Τοποθέτησε το ταψί στην κατάψυξη για 20 έως 30 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί η στρώση.
Πασπάλισε την κορυφή με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα και το θαλασσινό αλάτι.
Τοποθέτησε τα τσιπς σοκολάτας και το υπόλοιπο λάδι καρύδας σε ένα μπολ που είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 60 δευτερόλεπτα. Στο μισό χρόνο τη βγάζουμε και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί. Ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το δεύτερο στρώμα. Γείρε ελαφρώς το ταψί για να απλωθεί ομοιόμορφα η σοκολάτα στην κορυφή. Τοποθέτησε ξανά το ταψί στην κατάψυξη και άφησε το μείγμα να σφίξει για 1 έως 2 ώρες.
Βγάλε το ταψί από την κατάψυξη. Αφαιρέστε τις μπάρες από το ταψί τραβώντας απαλά τη λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψε σε περίπου 14 κομμάτια.
Οι μπάρες μπορούν να τυλιχτούν ξεχωριστά σε πλαστική μεμβράνη ή αεροστεγές δοχείο και να αποθηκευτούν στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα. Εναλλακτικά, οι ράβδοι μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες.