Σπίτι: Βελτίωσέ το ! 5 τρόποι για να κάνεις τα μικρά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα [photos]

Σπίτι: Βελτίωσέ το ! 5 τρόποι για να κάνεις τα μικρά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα [photos]
Σπίτι: Βελτίωσέ το ! 5 τρόποι για να κάνεις τα μικρά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα [photos]

Σπίτι: Βελτίωσέ το ! 5 τρόποι για να κάνεις τα μικρά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα [photos]

Μπορεί το δωμάτιο σου είναι μικρό σε τετραγωνικά μέτρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αισθάνεσαι περιορισμένη. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις ακόμη και τον μικρότερο χώρο να φαίνεται τεράστιος.

 

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ :

Καθρέφτες  Για κάποιο λόγο είναι το παλαιότερο κόλπο. Όχι μόνο οι καθρέφτες 'διπλασιάζουν' οπτικά το μέγεθος του χώρου σου αλλά αντανακλούν το φως κάτι το οποίο

Καθρέφτες

Για κάποιο λόγο είναι το παλαιότερο κόλπο. Όχι μόνο οι καθρέφτες «διπλασιάζουν» οπτικά το μέγεθος του χώρου σου αλλά αντανακλούν το φως κάτι το οποίο μεγαλώνει ένα δωμάτιο ακόμη περισσότερο.

Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, τοποθέτησε τον καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο. Από την άλλη δεν χρειάζεται να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε στούντιο χορού.

Φωτεινοί τοίχοι  'Οι ανοιχτόχρωμοι τοίχοι και τα φωτεινά δάπεδα δημιουργούν αυτόματα την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου', λέει η σχεδιάστρια Mary McGee στους

Φωτεινοί τοίχοι

«Οι ανοιχτόχρωμοι τοίχοι και τα φωτεινά δάπεδα δημιουργούν αυτόματα την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου», λέει η σχεδιάστρια Mary McGee στους αναγνώστες του House Beautiful. Η επιλογή ενός σχεδόν ουδέτερου χρώματος, όπως ένα ανοιχτό γκρι χρώμα ή ένα cafe au lait-taupe ή μαλακότερες αποχρώσεις, όπως το ανοικτό μπλε ή το ανοιχτό κίτρινο, μπορούν να κάνουν έναν χώρο περισσότερο αέρινο, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με το φυσικό φως.

Ή σκούροι  Μην κολλήσεις στην προηγούμενη συμβουλή. Πολλοί σχεδιαστές προτιμούν σε ένα μικρό δωμάτιο να βάλουν στον τοίχο μια έντονη απόχρωση, μετατρέποντας το δωμάτιο σε έν

Ή σκούροι

Μην κολλήσεις στην προηγούμενη συμβουλή. Πολλοί σχεδιαστές προτιμούν σε ένα μικρό δωμάτιο να βάλουν στον τοίχο μια έντονη απόχρωση, μετατρέποντας το δωμάτιο σε ένα άνετο και cozy χώρο. « Αγκαλιάστε τους μικρούς χώρους και κάντε τους να φαίνονται σαν κουτιά κοσμημάτων – μην φοβάστε τα σκούρα ή τα φωτεινά χρώματα» λέει ο σχεδιαστής Jonathan Adler. Ο Adler είπε στο περιοδικό Country Living, ότι η απόχρωση του για μικρούς χώρους είναι το Benjamin Moore Outrageous Orange. Το τολμηρό πορτοκαλί μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά η συμβουλή του για τη δημιουργία λαμπερών αποχρώσεων είναι η επιλογή ζεστού, χαμηλού, τεχνητού φωτός για να κάνει την απόχρωση να φαίνεται πιο ζωντανή.

Χρησιμοποίησε την κρίση σου  Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνεις ένα μικρό χώρο να φαίνεται ακόμα πιο μικρός είναι να βάλεις πάρα πολλά πράγματα. Το μάτι σου είναι το μεγαλύτ

Χρησιμοποίησε την κρίση σου

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνεις ένα μικρό χώρο να φαίνεται ακόμα πιο μικρός είναι να βάλεις πάρα πολλά πράγματα. Το μάτι σου είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σου εδώ. Σύμφωνα με τον Maxwell Gillingham-Ryan από το Apartment Therapy, το κόλπο για να κάνεις έναν μικρό χώρο να λειτουργήσει, είναι να συγκρατηθείς για να μην κάνεις λάθη.

«Πρέπει να αφήσεις το δωμάτιο να αναπνέει», λέει ο Gillingham-Ryan. «Τα κενά επιτρέπουν στο μάτι να ταξιδέψει κάπου και να ξεκουραστεί. Κάθε χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος εάν αφήσεις κάποια πράγματα έξω».

Όμορφα πόδια (σε κρεβάτια, κομοδίνα)  Μερικά κομμάτια έχουν πόδια - και ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν. Επίλεξε έπιπλα με πόδια αντί για μεγαλύτερα κομμάτια που στέκονται

Όμορφα πόδια (σε κρεβάτια, κομοδίνα)

Μερικά κομμάτια έχουν πόδια – και ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν. Επίλεξε έπιπλα με πόδια αντί για μεγαλύτερα κομμάτια που στέκονται απευθείας στο πάτωμα. Ο επιπλέον αέρας και το φως που θα πέφτει κάτω από τα έπιπλα σου, θα κάνουν το δωμάτιο σου να μη φαίνεται οπτικά φορτωμένο.