Άνοιξη / Καλοκαίρι τάσεις 2020: Τι θα φορέσουμε σε αυτή τη νέα δεκαετία

Στη νέα αυτή δεκαετία, οι τάσεις καθίστανται όλο και πιο εύκολα ξεπερασμένες και όλοι αναζητούμε ρούχα που θα έχουν μόνιμο αντίκτυπο. Οι ανοιξιάτικες καλοκαιρινές πασαρέλες του 2020 ήταν ιδιαίτερα πιο εμπορικές από το συνηθισμένο, με έμφαση στις κλασικές αγορές παρά στις ιδιοτροπίες και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες.

  Χρησιμοποίησαν τη λέξη «ρεαλιστική» ως το κυρίαρχο θέμα. Μια άλλη λέξη-κλειδί για την μόδα της άνοιξης του 2020 είναι η “φορητότητα” – μια λέξη που συνήθως δεν χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τα ρούχα, δεδομένου ότι είναι η βασική τους λειτουργία, αλλά είναι ένα επίθετο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αισθητική για την άνοιξη του 2020.

 

Οι τάσεις θα μεταμορφωθούν και θα χωρέσουν άψογα σε πολλές από τις ντουλάπες μας και θα παραμείνουμε εκεί για το προσεχές μέλλον. Ένα από τα πιο απαιτητικά αντικείμενα για την άνοιξη, για παράδειγμα, είναι ένα απλό μπλουζάκι Oxford από το The Row, μαζί με κορμάκια, μικρά μαύρα φορέματα και χαλαρά κοστούμια.

«Κρατήστε το απλό αλλά που ποτέ δεν είναι βαρετό», είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Lisa Aiken της Moda Operandi συνοψίζει τον τόνο αυτής της λογικής εποχής.

“Η μεγάλη πλειοψηφία των συλλογών είναι απίστευτα βολική, τα εμπορικά σήματα έχουν παρουσιάσει τους τελευταίους “ήρωες της ντουλάπας” μας με έναν νέο και ενδιαφέροντα τρόπο:

το κοστούμι, το κοντομάνικο της Βερμούδας, το λευκό πουκάμισο, τα φανελάκια …” λέει η Elizabeth von der Goltz,  Διευθύντρια Αγοράς στο Net-a-Porter.