Σκέφτεστε ποτέ : “αν κάτι τέτοιο συμβεί για μένα, τότε θα μπορούσα να είμαι χαρούμενη; Αν θα μπορούσα απλώς να επιτύχω μια καλύτερη δουλειά, ένα μεγαλύτερο σπίτι, ένα εκατομμύριο ευρώ – τότε όλα θα ήταν υπέροχα; “
Είμαστε εκπαιδευμένοι να πιστεύουμε ότι η ευτυχία προέρχεται από εξωτερικούς παραγοντες, από κάτι μαγικό  που θα πάρει όλα τα προβλήματά μας μακριά. Αλλά δυστυχώς,  δεν λειτουργεί έτσι η ζωή!

Σταματήστε να περιμένετε κάποιον ή κάτι που θα σας κάνει ευτυχισμένους 4 απλά βήματα για την ενδυνάμωσης του εαυτού σας

Ακόμη και αν μπορεί να αποκτηθεί προσωρινή “ευτυχία” από κάτι ή κάποιον , η πραγματική, αληθινή, διαρκής ευτυχία μπορεί να προέλθει μόνο από μέσα, από την εμπιστοσύνη και την εξάρτηση μόνο από τον εαυτό σου για να εκπληρώσει τις ανάγκες σου. Αυτό ονομάζεται συναισθηματική αυτοδυναμία και σημαίνει ότι η αξία σας και οι αποφάσεις σας καθοδηγούνται από τη δική σας εσωτερική πυξίδα και όχι από αυτό που υπαγορεύουν οι άλλοι ή η κοινωνία.

Ίσως αναρωτιέστε πώς αυτή η συναισθηματική αυτοπεποίθηση μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους.
Λοιπόν, πώς μπορείς να γίνεις περισσότερο συναισθηματικά αυτοδύναμη;
Το πρώτο βήμα είναι να δεχτείτε και να πιστέψετε ότι έχετε στην πραγματικότητα όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε – υπάρχουν ήδη μέσα σας. Αλλά πρέπει να πάρετε το χρόνο να ακούσετε τη σοφία που προέρχεται από αυτή την εσωτερική φωνή. Δεν απαιτείται ειδική τελετουργία ή θέση λωτού. απλώς εμπιστευτείτε με ανοιχτή καρδιά,  τις απαντήσεις σας και έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε τις απόψεις που έχετε λάβει.
Κυριολεκτικά παίρνοντας μόλις 5 λεπτά σε οποιοδήποτε σημείο της ημέρας σας και εστιάζοντας αποκλειστικά στον ήχο της αναπνοής σας μπορεί να βρείτε τεράστιες ανταμοιβές!
Βήμα 1: Σταματήστε να ζητάτε ή να περιμένετε άδεια από άλλους
Ενδεχομένως το πιο σημαντικό κλειδί για την ευτυχία είναι να μάθετε πώς να δίνετε προτεραιότητα στην εσωτερική φωνή σας, να λαμβάνετε αποφάσεις που προέρχονται από εσάς και όχι από τους ανθρώπους γύρω σας. Είναι το πρώτο βήμα για να γίνεις περισσότερο συναισθηματικά αυτοδύναμη και πιο σταθερά ευτυχισμένη.
Βήμα 2:  “Δείτε” μέσα σας για απαντήσεις και καθοδήγηση
Έχετε ήδη τη φωνή της σοφίας μέσα σας, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμφωνίσει με αυτό! Να είστε τολμηροί να ρωτήσετε την ερώτηση ή τις ερωτήσεις που θέλετε απάντηση.
Εμπιστευθείτε ότι η ερώτησή σας θα απαντηθεί από εσάς σωστά και να είστε ανοικτή σε όλους τους τρόπους με τους οποίους η απάντηση μπορεί να εμφανιστεί στη ζωή σας. Δημιουργήστε χώρο στη ζωή σας κάθε μέρα, πέντε με δέκα λεπτά  και ακούστε πραγματικά τις απαντήσεις που αναζητάτε.
Μπορείτε να το κάνετε αυτό κλείνοντας τα μάτια σας και θέτοντας ερωτήσεις εστιάζοντας αποκλειστικά στον ήχο της αναπνοής σας. Παρατηρήστε αν υπάρχει ένταση στο σώμα σας, προσέξτε τι εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα προκύπτουν με κάθε ερώτηση. Σημειώστε με ποιες απαντήσεις αισθάνεστε καλά, σωστές ή αληθινές για σας. Ίσως η ένταση στην κοιλιά σας να διαλυθεί ή οι ώμοι σας να χαλαρώσουν. το σαγόνι σας μπορεί να χαλαρώσει, ή να αισθανθείτε γενικά πιο ήρεμος και πιο γειωμένος. Αυτά τα διακριτικά σημάδια είναι απόδειξη ότι η εσωτερική σας σοφία μιλάει σε σας, οδηγώντας σας κατά μήκος του σωστού μονοπατιού.
Βήμα 3: Πάρτε μια απόφαση και ακολουθήστε τη
Είναι εύκολο να υποθέσετε ότι κάθε επιλογή που κάνετε είναι λάθος, ειδικά αν ο κόσμος γύρω σας αμφιβάλλει για την ικανότητά σας να επιλέγετε σωστά. Αλλά θυμηθείτε, αυτό που μπορεί να φαίνεται σωστό για τους άλλους δεν είναι απαραίτητα σωστό για σας. Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και τη δύναμή σας να επιλέγετε με σύνεση!  Όσο περισσότερο βασίζεστε στον εαυτό σας για να λάβετε σημαντικές αποφάσεις, τόσο πιο ευτυχισμένη θα είστε.
Βήμα 4: Αφυπνίστε τον εσωτερικό πολεμιστή σας
Μερικές φορές η συναισθηματική αυτοπεποίθηση θέλει μια μικρή μάχη, ίσως μια στάση πολεμιστή για να επιμείνεις σε αυτό που γνωρίζεις πως είναι σωστό για σένα.
Ζούμε σε έναν κόσμο που έχει να κάνει με τα γρήγορα αποτελέσματα. Οι διαφημίσεις, τα άρθρα, τα σόσιαλ ακόμη και οι φίλοι σας μπορεί να σας πείσουν ότι χρειάζεστε κάποιο μαγικό φίλτρο, ότι ο μόνος τρόπος για την ευτυχία είναι αυτό το σπουδαιότερο που ψάχνεις και που πρέπει να ακολουθήσεις με κάθε κόστος. Για να καταπολεμήσετε αυτή την εξωτερική πίεση, ίσως χρειαστεί να ξυπνήσετε τον εσωτερικό πολεμιστή σας για να πολεμήσετε για τα πράγματα που είναι πραγματικά πιο σημαντικά για εσάς από ότι οι άλλοι θεωρούν ευτυχία.
Η συναισθηματική αυτοπεποίθηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο και όταν ασκείστε στην οικοδόμηση αυτών των εσωτερικών μυών, αρχίζουν να συμβαίνουν εκπληκτικά πράγματα μέσα και έξω από σας.
Γνωρίζουμε όλοι εκείνους τους ανθρώπους που φαίνεται να έχουν τα πάντα και όμως η ζωή τους είναι άθλια. Ίσως γνωρίζετε επίσης κάποιον που έχει περάσει από πολλές δυσκολίες και εξακολουθεί να φαίνεται ότι έχει μια θετική προοπτική.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συναισθηματική αυτοδυναμία δεν εξαρτάται από το τι συμβαίνει έξω, αλλά από το τι συμβαίνει μέσα μας.
Μπορείτε να διατηρήσετε την αίσθηση της ηρεμίας, ακόμη και μέσα από τις πιο σκοτεινές στιγμές, επειδή η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και οι δικές σας αποφάσεις  είναι ο μόνος τρόπος να ζήσετε μια ζωή ευθυγραμμισμένη με αυτό που αξίζει περισσότερο για εσάς.

 

Celebrate Your Life !

Ενημερωθείτε για τα Soul Fests του 2020 !!!

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας να σας ενημερώνουμε μέσω email στο

celebrateyourlifegr@gmail.com