Ο Γιώργος Χαλικιόπουλος αγαπάει τη μουσική, το τραγούδι,τη σκηνή,το κοινό,  αλλά δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς, αφού είναι γεννημένος καλλιτέχνης. Με την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτό το ταλέντο του να “σου αλλάζει διάθεση” και στις ζωντανές του εμφανίσεις το αποδεικνεύει!

Ο Γιώργος Χαλικιόπουλος ξεχώρισε για πρώτη φορά το 2008 ως νικητής του πανελλήνιου μουσικού διαγωνισμού που διοργάνωσε η hp με το τραγούδι του ‘Θα Γυρίσει Ο Τροχός

FACEBOOK

Βρείτε τον Γιώργο Χαλικιόπουλο στο FACEBOOK

Το δισκογραφικό του ντεμπούτο το έκανε με τους IsNoGood στους οποίους ήταν ο βασικός δημιουργός και ερμηνευτής. ‘Θα γυρίσει ο Τροχός’, ‘Ο Γιος του Ανέμου’, ‘Έχω ανάγκη να πιστέψω’, ‘Όλα θα τ’αλλάξω’, ‘Κοίτα μπροστά’ ήταν από τα τραγούδια που ξεχώρισαν. Συμμετείχε σε αρκετές συλλογές τραγουδιών μεταξύ των οποίων «Ξαναδιαβάζοντας τον Μίκη Θεοδωράκη’ με τη διασκευή του τραγουδιού ‘Μαργαρίτα Μαργαρώ’ !

 

Το 2017 με το τραγούδι του ‘Να Γελάς’ εμφανίζεται για πρώτη φορά χωρίς τους IsNoGood!

Εκτός από το δικά του τραγούδια περνάει με μοναδικό τρόπο  από τον Θεοδωράκη στους Bee Gees κι από τον Τσιτσάνη στο Μαραβέγια, και να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια και ανατρεπτικές ερμηνείες, μετατρέποντας την κάθε του εμφάνιση σε ένα μοναδικό πάρτι!

Ας δούμε τί μας λέει για την Ευτυχία:

-Ποια είναι μια απλή δραστηριότητα που σε κάνει πιο ευτυχισμένο;

 

Νομίζω ότι η πρώτη γουλιά καφέ της ημέρας με κάνει πιο ευτυχισμένο με το που ξυπνάω! Μια βουτιά στη θάλασσα είναι πάντα αναζωογονητική και μου κάνει καλό! Και σχεδόν πάντα νιώθω πιο ευτυχισμένος ύστερα από μια βόλτα με τη μηχανή!

Είπα πολλές ε;

-Τί ξέρεις τώρα για την ευτυχία που δεν το ήξερες, στα 18 ;

Πιο μικρός πίστευα ότι αν βάλεις ένα στόχο και τον πετύχεις, αυτό είναι ευτυχία. Ο στόχος θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, ακόμα και η διασκέδαση! Στην πορεία έμαθα να εκτιμώ όλες τις μικρές στιγμές του ταξιδιού, όλη τη διαδρομή και όχι μόνο το αποτέλεσμα, το οποίο άλλες φορές έρχεται και άλλες όχι. Οι εμπειρίες όμως που έχεις ζήσει σ’αυτή τη διαδρομή ίσως είναι και πιο σημαντικές από το αποτέλεσμα. Ελπίζω σε μερικά χρόνια από τώρα να ξέρω και περισσότερα!

-Υπάρχει κάτι που μπορείς να βρείς ότι κάνεις  κατ ‘επανάληψη, που μπαίνει εμπόδιο στην ευτυχία σου?

Ναι. Είναι αρκετές οι στιγμές που κάνω σκέψεις για πράγματα που έχουν συμβεί. Τα σκέφτομαι έτσι, τα σκέφτομαι αλλιώς, τι άλλο θα μπορούσα να έχω κάνει … Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι’αυτά που έχουν συμβεί. Μόνο να μάθεις από τα λάθη σου και να κρατήσεις ό,τι έκανες σωστό. Αυτό όμως, οι σκέψεις, κρατάνε πολλές φορές το μυαλό μου πίσω. Ενώ οφείλω να κοιτάω μπροστά! Προσπαθώ να το διορθώσω. Το ρητό μου άλλωστε τον τελευταίο καιρό είναι : ΄Προχώρα’.

-Εάν αισθάνεσαι θλίψη, τί κάνεις για να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία ευτυχίας,έστω στιγμιαία ;

Αν θέλω να είμαι μόνος μου, η μουσική πάντα με κάνει να νιώθω καλύτερα! Είτε να παίζω είτε να ακούω! Σε άλλες περιπτώσεις προσπαθώ να είμαι περισσότερο εξωστρεφής, επιδιώκω να είμαι με φίλους και αγαπημένα μου πρόσωπα.

-Υπάρχει κάτι που έχεις παρατηρήσει στους ανθρώπους γύρω σου, που λένε ή κάνουν και μειώνει πολλά από την ευτυχία τους;

Ένα πράγμα που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλές φορές δίνουμε πολύ σημασία σε πράγματα και καταστάσεις που μας χαλάνε, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο σοβαρά! Οι καταστάσεις είναι αυτές που είναι. Η οπτική μας απέναντί τους είναι αυτή που τους δίνει και την ανάλογη βαρύτητα. Ως εκ τούτου, πολλές φορές στενοχωριόμαστε για λάθος λόγους. Το άλλο που έχω παρατηρήσει τελευταία είναι μια σχετική εσωστρέφεια. Λίγο ο καθένας στο καβούκι του. Λίγο με τα δικά του προβλήματα. Λίγο κολλημένοι στο κινητό μας, να επικοινωνούμε μέσα από αυτό και όχι από κοντά. Λίγο που θέλουμε κάποιον να μας τραβήξει για να κάνουμε κάτι αντί να δημιουργούμε εμείς τις προϋποθέσεις. Αυτά νομίζω μειώνουν την ευτυχία μας. Πιστεύω πολύ στην ανθρώπινη επαφή. Στις παρέες, στις συζητήσεις που πολλές φορές μας ξεμπλοκάρουν, μας ανοίγουν καινούριους ορίζοντες, μας βοηθάνε να βρούμε λύσεις σε ό,τι μας μειώνει την ευτυχία. Από την άλλη, κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, και αυτό που εγώ μπορεί να νομίζω ότι του μειώνει την ευτυχία, γι’αυτόν να μην ισχύει.


-Έχεις περάσει μια περίοδο,που αισθάνθηκες ιδιαίτερα ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος -αν ναι, γιατί;


Έχω περάσει και περιόδους και στιγμές που ήμουν εξαιρετικά ευτυχισμένος, αλλά και περιόδους και στιγμές που ήμουν πολύ στενοχωρημένος. Δε θα έλεγα δυστυχισμένος. Έχω να θυμάμαι και αρκετές περιπτώσεις όπου χαρές και λύπες ερχόντουσαν μαζί! Ήταν οι καταστάσεις που είχαν οδηγήσει σε αυτά τα συναισθήματα. Και καλό είναι να τα βιώνουμε τα συναισθήματα και να μην προσπαθούμε να τους επιβληθούμε. Η ζωή τα έχει όλα, και είναι η στάση μας απέναντί της και το πώς ανταποκρινόμαστε στις καταστάσεις που μας χαρακτηρίζει.


-Προσπαθείς να είσαι πιο ευτυχισμένος; Αν ναι, πώς; Έχεις βρει κάποιο «μυστικό»?


Δε νομίζω ότι είναι μυστικό! Προσπαθώ να συλλέγω ωραίες στιγμές! Προσπαθώ να κάνω πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο! Να αποφεύγω τις αρνητικές καταστάσεις. Να αφιερώνω το χρόνο μου σε ανθρώπους που νιώθω όμορφα μαζί τους και τους εκτιμώ. Προσπαθώ να διατηρώ την αισιοδοξία μου και τη θετική μου στάση.

-Σε έχει εκπλήξει ποτέ ένα γεγονός ; Δηλαδή , κάτι που αναμενόταν ότι θα σε κάνει πολύ χαρούμενο ή πολύ δυστυχισμένο και τελικά συνέβη το αντίθετο; Γιατί πολλές φορές γινόμαστε μάντεις γεγονότων στη ζωή μας, τα οποία όμως, εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά !

Γιατί πολλές φορές γινόμαστε μάντεις γεγονότων στη ζωή μας,τα οποία όμως, τελικά εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά !

Δεν είμαι τόσο των άκρων. Να περιμένω κάτι που θα με κάνει πολύ ευτυχισμένο ή δυστυχισμένο και να συμβεί το αντίθετο. Φυσικά και έχω εκπλαγεί από καταστάσεις ή ανθρώπους αλλά αυτά πιστεύω μου έχουν συμβεί από λανθασμένη, δική μου εκτίμηση. Γενικά πιστεύω ότι όλα μπορεί να συμβούν και όλα να τα περιμένω!

Be a SoulBody star:

-Aν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια ευχή σου για

Να γίνουμε καλύτεροι. Και ατομικά και συνολικά!

2.Πες μια μαγική λέξη !

Αμπαντούμ Μπανταμπούμ!

3.Πες τί αγαπάς σε εσένα

Μα, εγώ είμαι ο Ποθητός! Με ποθώ!

4.Πες κάτι που θεωρείς Άσχημο !

Τον Φασισμό. Από όπου κι αν προέρχεται.

Συνέντευξη Εύη Βισβάρδη
@Facebook @Instagram

για το www.igynaika.gr