Συνέντευξη Ευτυχίας: Μάντη Περσάκη

Όταν μπήκα στον “κόσμο της Μάντης” πριν από 5 χρόνια γνώρισα ένα κορίτσι που είναι αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν “θεραπευτική παρουσία”. Είναι ένας άνθρωπος χαρισματικός, πράος,ευγενικός,με αγάπη και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, με πάθος για τη δουλειά της και ταυτόχρονα πλήρως αφοσιωμένη στην οικογένεια της. Έχει δημιουργήσει μια “κοινότητα” ανθρώπων όλων των ηλικιών που αγαπούν ή τους κάνει να αγαπήσουν την γυμναστική και τα αθλήματα στα Pilates by Mandy  & More.

 

View this post on Instagram

 

I don’t know what my future holds. But I do know who holds my future ✔ #HeretoCreate #adidaswomen #WearYourConfidence #pilatesbymandy @panosgeorgiou

A post shared by Mandy Persaki (@mandypbm) on

Κάθε γυμναστήριο της είναι ένα σημείο συνάντησης, εκγύμνασης, αλλά και επικοινωνίας, καθώς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων γίνονται όλοι μια παρέα,ενώ μοιράζονται δραστηριότητες ακόμα και εκτός του γυμναστηρίου.Ένας υπέροχος χώρος αλληλεπίδρασης ανθρώπων και σωματικής υγείας.

H Mάντη Περσάκη, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος της επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην κολύμβηση, κάτοχος μεταπτυχιακού από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τη » Συγκριτική αξιολόγηση παραμέτρων φυσικής κατάστασης γυναικών που ασκούνται με pilates μέσα και έξω απο το νερό» και διπλωματούχος ναυαγοσώστρια.

Μας λέει για τον εαυτό της:

“Η πρώτη μου επαφή με τον αθλητισμό έγινε σε ηλικία 3 χρονών που ξεκίνησα (ή μάλλον με ξεκινήσαν!) κολυμβητήριο! Από τότε ο αθλητισμός αλλά και ο πρωταθλητισμός έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, καθώς συμμετείχα και είχα πολλές διακρίσεις σε πολλούς αγώνες και πρωταθλήματα, ως αθλήτρια κολύμβησης με την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου και στη συνέχεια τεχνικής κολύμβησης στην ομάδα της Βουλιαγμένης όπου ανήκω μέχρι σήμερα, ερασιτεχνικά πλέον!

Με την είσοδο μου στο Πανεπιστήμιο μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ και παράλληλα να τελειοποιήσω τις γνώσεις μου και σε εναλλακτικούς τρόπους προπόνησης όπως είναι το PILATES να το αγαπήσω και να συνειδητοποιήσω ότι αυτός είναι ο τρόπος εκγύμνασης που μου ταιριάζει. Γι’ αυτό και μόνο κάτι τέτοιο θα μπορούσα να διδάσκω. Είμαι της άποψης ότι το κυριότερο είναι ο κόσμος να μπορεί να γυμναστεί με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο και σε προγράμματα που συνδυάζουν την εκγύμναση του σώματος με την πνευματική ισορροπία.

Έχω εργαστεί ως προπονήτρια κολύμβησης σε αρκετά σωματεία, προπονητικά camp, ιδιωτικά σχολεία και υπήρξα εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στον τομέα της κολύμβησης μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με το Pilates έχω ασχοληθεί παράλληλα τα τελευταία 5 χρόνια ξεκινώντας από πολύ γνωστά γυμναστήρια (gym tonic) ιδιωτικά σχολεία (Ιορδανάκειον, Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα), personal, έως σήμερα που έχω δημιουργήσει και το PILATES BY MANDY στο οποίο οι προπονήσεις γίνονται σε group που δεν ξεπερνούν τα 8-10 άτομα και απευθύνονται από εντελώς αρχάρια άτομα, παιδιά, μεγαλύτερες ηλικίες, έως και σε επαγγελματίες αθλητές. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και σε μια ακόμα μεγάλη μου αγάπη η οποία είναι ο χορός και με τον οποίο ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία και πλέον ως γυμνάστρια επαγγελματικά, κάτι το οποίο συμπεριλαμβάνεται πάντα στη δουλειά μου άμεσα η έμμεσα.παράλληλα με το πρακτικό μέρος της δουλειάς μου ασχολούμαι με έρευνες στο Πανεπιστήμιο, προσπαθώντας οτιδήποτε υποστηρίζω να έχει επιστημονική βάση. Έχω ήδη παρουσιάσει δύο έρευνες σε Παγκόσμια συνέδρια και παράλληλα με το πρακτικό μέρος της δουλειάς μου ασχολούμαι με έρευνες στο Πανεπιστήμιο. Εχω ήδη παρουσιάσει δύο έρευνες σε Παγκόσμια συνέδρια (11th International Conference of Sport kinetics, 25-27 September 2009, Kallithea, Chalkidiki, Greece)”

Διαβάστε τί μας λέει για την Ευτυχία:

-Ποιά είναι μια απλή δραστηριότητα που σε κάνει πιο ευτυχισμένη;
Το παιχνίδι με τον γιό μου!!!

-Τί ξέρεις τώρα για την ευτυχία που δεν το ήξερες, στα 18 ;
Πως το να είσαι ευτυχισμένος είναι θέμα επιλογής!

-Υπάρχει κάτι που μπορείς να βρείς ότι κάνεις κατ ‘επανάληψη, που μπαίνει εμπόδιο στην ευτυχία σου?
Κατ΄επανάληψη  αποθώ ότι μπαίνει εμπόδιο στην ευτυχία μου.

-Εάν αισθάνεσαι θλίψη, τί κάνεις για να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία ευτυχίας, έστω στιγμιαία ;
Η δουλειά μου με βοηθάει όσο τίποτα τέτοιες στιγμές

-Υπάρχει κάτι που έχεις παρατηρήσει στους ανθρώπους γύρω σου, που λένε ή κάνουν και μειώνει πολλά από την ευτυχία τους;
Η κακία για τους άλλους μειώνει  την δικιά μας ευτυχία στο τέλος

-Έχεις περάσει μια περίοδο που αισθάνθηκες ιδιαίτερα ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη -αν ναι, γιατί;

Όταν βλέπω το πρόσωπο του γιού μου, είμαι ευτυχισμένη!


-Προσπαθείς να είσαι πιο ευτυχισμένη; Αν ναι, πώς; Έχεις βρει κάποιο «μυστικό»?
Προσπαθώ κάθε μέρα, μαθαίνοντας να αγαπώ τον εαυτό μου και τους γύρω μου και να θέλω μόνο το καλό για όλους.

–Σε έχει εκπλήξει ποτέ ένα γεγονός ; Δηλαδή, με κάτι που αναμενόταν, ότι θα σε κάνει πολύ χαρούμενη ή πολύ δυστυχισμένη και συνέβη το αντίθετο;
Γιατί, πολλές φορές, γινόμαστε μάντεις γεγονότων στη ζωή μας τα οποία, τελικά, εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά .

Με εκπλήσσουν οι άνθρωποι πολλές φορές θετικά και πολλές αρνητικά

Be a SoulBodyGr star:

1.Aν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια ευχή σου για εσένα και την ανθρωπότητα ποια θα ήταν αυτή;

Να έχει όλος ο κόσμος υγεία

2.Πες μια μαγική λέξη !
Αγάπη

3.Πες τί αγαπάς σε εσένα
Την δύναμή μου

4.Πες κάτι που θεωρείς Άσχημο !

……

Συνέντευξη Εύη Βισβάρδη
@Facebook @Instagram

για το www.igynaika.gr

<