O Νίκος Τσαούσης είναι τενόρος στην Εθνική Λυρική Σκηνή / production & artists management. Έχει ερμηνεύσει σε εκατοντάδες αγαπημένες παραστάσεις τις Εθνικής Λυρικής Σκηνής! Αναπτύσσει παράλληλα και κοινωνική δράση, καθώς έχει την οργανωτική και καλλιτεχνική διεύθυνση συναυλιών με μέλη πρέσβεις, όπου τα έσοδα αξιοποιούνται για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των παιδικών χωριών SOS. Ο Νίκος Τσαούσης ασχολείται και με το μάνατζμεντ καλλιτεχνών, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια έχει την οργανωτική και καλλιτεχνική διεύθυνση του Ambassadors in Concert (AiC), ένας θεσμός που πρωτοξεκίνησε στη Βιέννη το 2003.

Γεννήθηκε στον Βόλο κι άρχισε να μαθαίνει μουσική από τεσσάρων ετών, μελετώντας πιάνο. Σπούδασε φωνητική στην Ακαδημία του Ντέτμολντ. Πλησιάζοντας τις 3.000 παραστάσεις έχει εμφανιστεί ως Μπέππε [Παλιάτσοι/Pagliacci], Άδραστος [Η πολιορκία της Κορίνθου/L’Assedio di Corinto], Α΄ Ιερέας [Ο μαγικός αυλός/Die Zauberflöte], Μπίντερ [Το σπίτι των τριών κοριτσιών/Das Dreimäderlhaus], Εργάτης [Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ], Σκλάβος [Σαλώμη/Salome], Ντον Κούρτσιο [Οι γάμοι του Φίγκαρο/Le nozze di Figaro], Αγγελιοφόρος [Ο τροβαδούρος/Il trovatore] κ.ά.

Αγαπώ τον τρόπο που εκφράζεται και μοιράζεται την αγάπη του για την υπέροχη τέχνη του, την φωνή του, αλλά και την αγάπη του για την ζωή που εκπέμπει ακόμη και μέσα απ’ τα social του, καθημερινά.
Εύη Βισβάρδη

Δείτε, τί μας είπε για την ευτυχία και για το πώς μπορούμε να την φτάσουμε.

  -Ποια είναι μια απλή δραστηριότητα που σε κάνει πιο ευτυχισμένο;

Ο χρόνος που περνώ με το κατοικίδιο μου , για την ακρίβεια με την «πριγκίπισσα» μου . Ένα υπέροχο γαλλικό μπουλντόγκ , την Aurora ! Είναι πηγή έμπνευσης για μένα .

-Τι ξέρεις τώρα για την ευτυχία που δεν το ήξερες, στα 18 ;

Κανένα υλικό αγαθό δεν μπορεί να σου την προσφέρει .

-Υπάρχει κάτι που μπορείς να βρείς ότι κάνεις κατ’ επανάληψη, που μπαίνει εμπόδιο στην ευτυχία σου?

Η εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους . Αν και έχω «προδωθεί» αρκετές φορές , δεν σταματώ να εμπιστεύομαι και να μοιράζομαι . Αν σταματήσω να το κάνω , θα έχω αλλοτριωθεί .

-Εάν αισθάνεσαι θλίψη, τί κάνεις για να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία ευτυχίας,έστω στιγμιαία ;

Μια «αγκαλιά» με την Aurora μου και τα έχω ξεχάσει ολα !

-Υπάρχει κάτι που έχεις παρατηρήσει στους ανθρώπους γύρω σου, που λένε ή κάνουν και μειώνει πολλά από την ευτυχία τους;

Οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζονται όταν δεν μπορούν να ανοίξουν μια «πόρτα» στη ζωή , αποκτούν εμμονή με αυτό , γεμίζουν με οργή και μαυρίζουν την ψυχή τους , ενώ παραβλέπουν ότι δίπλα τους υπάρχει άλλη μια πόρτα , που ενδεχομένως να ανοίγει πιο εύκολα . Τολμήστε λοιπόν , ν’ανοιξετε την διπλανή «πόρτα» , μπορεί να σας εκπλήξει !

-Έχεις περάσει μια περίοδο,που αισθάνθηκες ιδιαίτερα ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος -αν ναι, γιατί;

Δεν δίνω σχεδόν πότε χώρο στην «δυστυχία» . Στις εξαιρετικά ευτυχισμένες περιόδους της ζωής μου , δεν θα το πιστέψετε , αλλά εύχομαι «τι όμορφα που θα ‘ταν να έφευγα από την ζωή» πάνω σε στιγμές απόλυτης ευτυχίας !

-Προσπαθείς να είσαι πιο ευτυχισμένος; Αν ναι, πώς; Έχεις βρει κάποιο «μυστικό»?

Εχω καταφέρει να μη δίνω χρόνο σε καμία δυσάρεστη είδηση . Το μυστικό γι’ αυτό είναι να μην μεταφέρεις συνέχεια την είδηση . Προσπαθώ να λύνω πάντα τα προβλήματα , την στιγμή που δημιουργούνται , στον χώρο που προκύπτουν, δεν τα «ταξιδεύω» στην διάρκεια της ημέρας .

-Σε έχει εκπλήξει ποτέ ένα γεγονός ; Δηλαδή , κάτι που αναμενόταν ότι θα σε κάνει πολύ χαρούμενο ή πολύ δυστυχισμένο και τελικά συνέβη το αντίθετο; Γιατί πολλές φορές γινόμαστε μάντεις γεγονότων στη ζωή μας, τα οποία όμως, εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά !

Αρκετές φορές μου έχει συμβεί αυτό . Ακολουθούμε την ζωή λοιπόν , δεν την προσδιορίζουμε και βάζουμε όρια .

Be a SoulBodyGR star:

1.αν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια ευχή σου για εσένα και την ανθρωπότητα ποια θα ήταν αυτή;

Να αγαπάς και να «μοιράζεσαι» την ζωή με φίλους και συνανθρώπους

2.Πες μια μαγική λέξη !

«Δημιουργία»

3.Πες τί αγαπάς σε εσένα

Όσο και αν πολλές σε απογοητεύει η ανθρώπινη συμπεριφορά , δεν σταματώ ποτέ να προσφέρω την βοήθεια και την στήριξη μου

4.Πες κάτι που θεωρείς Άσχημο !

Την ζήλεια , τον φθόνο για την επιτυχία του «διπλανού» μας

Νίκος Τσαούσης You Tube Channel

Συνέντευξη Εύη Βισβάρδη
@Facebook @Instagram
για το www.igynaika.gr