Ο Πέτρος Κουμπλής είναι ακούραστος και πολυτάλαντος! Είναι λαμπερός, ειλικρινής, σοβαρός επαγγελματίας, μια κινηματογραφική μορφή εύθραστου ήρωα, ταυτόχρονα όμως ένα μικρό παιδί, καλόκαρδο κι ένα πνεύμα πολύχρωμο. (Toν συμπαθώ, το καταλάβατε !)

Ο Πέτρος έχει υπέροχα μάτια – “εργαλεία” και μέσα τους βλέπεις αλλιώς τον κόσμο να αντανακλά σε πολλές τέχνες, με αγάπη, ενθουσιασμό και αφοσίωση.

 

“12 ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια” κι ένα αμοιβαίο κοπλιέντο από καρδιάς στα  studios που κάναμε ραδιόφωνο, σηματοδότησαν τη φιλία μου για τον Πέτρο, αφού όπως γίνεται πάντα με τα βιβλία, βρήκα κι εγώ καθρέφτες μέσα στις προτάσεις του και με αναγνώρισα κι όπως γίνεται με τους ανθρώπους, βρήκα ψυχή στα λόγια του και αυτό ήταν! Τον αγάπησα!
O Πέτρος Κουμπλής είναι και αγαπημένος δημοσιογράφος κι έχει χιλιάδες ώρες στον αέρα ως ραδιοφωνικός παραγωγός, αφού από τα δεκαοκτώ χρόνια του ασχολείται με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Αυτή την εποχή τον ακούμε κάθε μεσημέρι 12.00-15.00 στον Red 96.3 αν και έχει συντροφεύσει εκαντοντάδες ώρες μας από διαφορετικές συχνότητες.


Κάνει χρόνια τηλεόραση και γνωρίσαμε μαζί του όλη την Ελλάδα από την κρατική συχνότητα με την εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα” . Φέτος κάνει τηλεόραση ταξιδεύοντάς μας σε όλον τον κόσμο κι αυτή τη φορά με όχημα τον Έρωτα. Στην εκπομπή  “Love and Travel”, στον Alpha με την αγαπημένη του, επίσης δημοσιογράφο, Σοφία Κωνσταντινίδου.

Petros Koublis (@koublis) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

Η παράσταση του 2014 «Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία» του Πέτρου Κουμπλή στο Θέατρο 104 (γιατί ο Πέτρος κάνει και θέατρο !) είναι από τις πιο αγαπημένες μου ως σήμερα! Μια δραματικά υπαρξιακή κωμωδία με  τον Θεό να  πλήττει ναρκισσευόμενος μέσα στη ρουτίνα του και να  αναβάλλει συνεχώς!
Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία
Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία
Ο Πέτρος Κουμπλής έχει ασχοληθεί με ντοκιμαντέρ, τη συγγραφή σατιρικών κειμένων και μυθιστορημάτων. 
Έργα του: “Η θεία Δίκη” (μυθιστόρημα ), “Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία” (θεατρικό)  και “12 ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια”.
 Ο Πέτρος δοκίμασε να είναι και σκηνοθέτης! Δείγμα της δουλειάς του είναι οι παραστάσεις Δεν είμαι φλαμίνγκο (2016)
Με τόσο δόσιμο, διαχεόμενος από τόσες πηγές, σίγουρα ξέρει κάτι για την Ευτυχία! Διαβάστε τί μας είπε!
Εύη Βισβάρδη

 

-Ποια είναι μια απλή δραστηριότητα που σε κάνει πιο ευτυχισμένo;
Ν’ αγκαλιάζω το κορίτσι μου και τον σκύλο μου.

-Τι ξέρεις τώρα για την ευτυχία που δεν το ήξερες, στα 18 ;
Σήμερα ξέρω πως ως παιδί ήξερα τα πάντα και προσπαθώ να βρω κάτι από εκείνη τη σοφία.

Petros Koublis (@koublis) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

-Υπάρχει κάτι που μπορείς να βρείς ότι κάνεις
κατ ‘επανάληψη, που μπαίνει εμπόδιο στην ευτυχία σου?

Παράλογα άγχη για τη δουλειά.

-Εάν αισθάνεσαι θλίψη, τί κάνεις για να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία ευτυχίας, έστω στιγμιαία ;
Φαντάζομαι τον εαυτό μου ως χαρακτήρα κάποιου επόμενου έργου μου. Εκείνου του ήρωα που αντιμετωπίζει οτιδήποτε του συμβαίνει ως οριστικό, αλλά εγώ από τη θέση του συγγραφέα- μαζί με το κοινό- ξέρουμε καλά πως το βιβλίο έχει πολλά κεφάλαια ακόμα.

-Υπάρχει κάτι που έχεις παρατηρήσει στους ανθρώπους γύρω σου, που λένε ή κάνουν και μειώνει πολλά από την ευτυχία τους;
Μοιάζουμε εγκλωβισμένοι σ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, που δε μας ταιριάζει καθόλου, αδυνατούμε ν΄απολαύσουμε τα απλά και ουσιώδη και έτσι δε μπορούμενα εξελιχθούμε ως προσωπικότητες, όσο πραγματικά μας αξίζει.

Petros Koublis (@koublis) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

-Έχεις περάσει μια περίοδο,που αισθάνθηκες ιδιαίτερα ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος -αν ναι, γιατί;

Νιώθω ευλογημένος από την Αγάπη των ανθρώπων της ζωής μου κι αυτό με γαληνεύει πραγματικά. Όμως εξαιρετικά δυστυχισμένος αισθάνθηκα στο πρώτο μου ταξίδι στην Αφρική, σε εμπόλεμη ζώνη, όταν ένιωσα ανήμπορος/ελάχιστος να βοηθήσω τους ανθρώπους που υπέφεραν μπροστά στα μάτια μου

Petros Koublis (@koublis) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

-Προσπαθείς να είσαι πιο ευτυχισμένος; Αν ναι, πώς; Έχεις βρει κάποιο «μυστικό»?

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω βρει κάποιο μυστικό. Είναι ολοφάνερο σαν τον νεογέννητο ήλιο ένα φωτεινό πρωινό της άνοιξης. Και σε βρίσκει εκείνο αν έχεις ανοιχτή καρδιά.

iPetros Koublis (@koublis) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

-Σε έχει εκπλήξει ποτέ ένα γεγονός ; Δηλαδή , κάτι που αναμενόταν ότι θα σε κάνει πολύ χαρούμενο ή πολύ δυστυχισμένο και τελικά συνέβη το αντίθετο; Γιατί πολλές φορές γινόμαστε μάντεις γεγονότων στη ζωή μας, τα οποία όμως, εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά !

Παρατηρώντας τους ανθρώπους, μέσα από τη δουλειά μου – γιατί και η δημοσιογραφία και η συγγραφή συνδέονται με την τέχνη της παρατήρησης- μαθαίνω με τα χρόνια να μη με εκπλήσσουν οι άνθρωποι, ούτε οι ανατροπές, κι οι ματαιώσεις. Το να πάνε τα πράγματα διαφορετικά από ό,τι τα περίμενες, είναι το πιο πιθανό σενάριο στη ζωή. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας, αλλά είναι τέτοια η εσωτερική δύναμη του ανθρώπου, που αποφασίζει πάντοτε να τα βάλει με θεούς και δαίμονες και να προβλέψει τον θρίαμβό του απέναντι στην απρόβλεπτη μοίρα του.

Petros Koublis (@koublis) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

Be a SoulBodyGR star:

1.αν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια ευχή σου για εσένα και την ανθρωπότητα ποια θα ήταν αυτή;

Το τέλος του πόνου.

2.Πες μια μαγική λέξη !

Ανάσα.

3.Πες τί αγαπάς σε εσένα

Τον εμμονικό ενθουσιασμό μου, μόλις ακούσω μια καινούρια μουσική που μου αρέσει.

4.Πες κάτι που θεωρείς Άσχημο !

Μπάμιες?

Συνέντευξη Εύη Βισβάρδη
@Facebook @Instagram

για το www.igynaika.gr