Η Σαββέρια Μαργιολά, μία από τις πιο όμορφες φωνές της νέας γενιάς τραγουδιστριών, ταξιδεύει και αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και επιλογές από τα αγαπημένα της ελληνικά λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό της τραγούδια που έχουν αγαπηθεί, από την προσωπική της δισκογραφία, όπως τα «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις», «Νοσταλγία», «Τι με κοιτάζεις», «Απόψε» μας βάζει στο δικό της μουσικό κόσμο, «παντρεύοντας» περίτεχνα τα δικά της τραγούδια, που της εμπιστεύθηκαν σημαντικοί δημιουργοί , όπως οι Βάσω Αλλαγιάννη, Μιχάλης Κουμπιός, Νίκος Καλλίνης, Πόλυς Κυριάκου, Νίκος Παραουλάκης, Μάριος Μούρμουρας κ.ά. με τα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Διονύση Σαββόπουλο , Θάνου Μικρούτσικο, Σταμάτη Κραουνάκη, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Θέμη Καραμουρατίδη, Γιώργου Καζαντζή και άλλων.
Εύη Βισβάρδη

Ας δούμε τί μας είπε για την Ευτυχία!

 

(Ράδιο Αρβύλα – Σαββέρια Μαργιόλα – 19/3/2018)

-Ποια είναι μια απλή δραστηριότητα που σε κάνει πιο ευτυχισμένη;

Το να περνώ χρόνο με τα κατοικίδιά μου. Δύο χάδια στον πανέμορφο γατούλη μου τον «Ξανθούλη» και το παιχνίδι με τις ζωηρές σκυλίτσες μου «Νάγια» και «Τσικίτα» είναι αρκετά για να ξεχάσω τα πάντα. Η αγάπη τους λειτουργεί θεραπευτικά, με αποφορτίζει και με γεμίζει χαρά.


-Τί ξέρεις τώρα για την ευτυχία που δεν το ήξερες, στα 18 ;

Ότι για να είσαι ευτυχισμένος δεν χρειάζεται να ψάχνεις για το ιδανικό, το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πουθενά αλλού παρά μόνο μέσα στο μυαλό μας.

-Υπάρχει κάτι που μπορείς να βρείς ότι κάνεις
κατ’ επανάληψη, που μπαίνει εμπόδιο στην ευτυχία σου?

Οι υποθέσεις για καταστάσεις, το να σκέφτομαι τι θα συμβεί αν … είναι κάτι που μερικές φορές καταπιέζει τον αυθορμητισμό μου.

-Εάν αισθάνεσαι θλίψη, τί κάνεις για να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία ευτυχίας,έστω στιγμιαία ;

Ξεφυλλίζω τα οικογενειακά άλμπουμ με τις παιδικές μας φωτογραφίες . Κοιτώντας τα παιδικά μας χαμόγελα και τις στιγμές μας ταξιδεύω πίσω στο χρόνο και γαληνεύω. Επίσης ζητώ μια αγκαλιά από τους αγαπημένους μου ανθρώπους, κάτι που μου χαρίζει ευτυχία διαρκείας, όχι μόνο στιγμιαία.

-Υπάρχει κάτι που έχεις παρατηρήσει στους ανθρώπους γύρω σου, που λένε ή κάνουν και μειώνει πολλά από την ευτυχία τους;

Η εξάρτηση από πρόσωπα και καταστάσεις που είναι νοσηρές. Επίσης η αγωνία για το πώς θα τους κρίνουν οι γύρω τους. Αυτός ο αυτοεγκλωβισμός μπορεί να μας κάνεις πραγματικά δυστυχισμένους.

-Έχεις περάσει μια περίοδο που αισθάνθηκες ιδιαίτερα ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη -αν ναι, γιατί;

‘Έχω υπάρξει και τα δύο. Κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή νομίζω ότι και για τα δύο ήταν υπεύθυνος ο έρωτας που τα κάνει όλα εξαιρετικά μεγάλα.

-Προσπαθείς να είσαι πιο ευτυχισμένη; Αν ναι, πώς;Έχεις βρει κάποιο «μυστικό»?
Νομίζω πως το μυστικό κρύβεται στις καθημερινές θετικές σκέψεις και συχνά αυτό το πετυχαίνω όταν «απαγορεύω» στον εαυτό μου να σκέφτεται αρνητικά. Προσπαθώ να μην κάνω πράγματα επειδή πρέπει αλλά επειδή τα θέλω, να κάνω την καθημερινότητα μου δημιουργική, να συνεισφέρω, να συναναστρέφομαι με ανθρώπους ειλικρινείς, απλούς και «καθαρούς» που αγαπώ και μ’ αγαπούν, να νιώθω ευγνώμων για όσα έχω και να γκρινιάζω λιγότερο.

–Σε έχει εκπλήξει ποτέ ένα γεγονός ; Δηλαδή, με κάτι που αναμενόταν, ότι θα σε κάνει πολύ χαρούμενη ή πολύ δυστυχισμένη και συνέβη το αντίθετο;
Γιατί, πολλές φορές, γινόμαστε μάντεις γεγονότων στη ζωή μας τα οποία, τελικά, εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά .

Ναι μου έχει συμβεί. Έτσι είναι η ζωή. Όσο κι αν το επιθυμούμε δεν μπορούμε να
προγραμματίσουμε τα πράγματα στο εκατό τοις εκατό. Η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές ευχάριστες και δυσάρεστες, το θέμα είναι να τις αποδεχόμαστε, να μη χάνουμε την ελπίδα μας , να ακούμε το ένστικτό μας, να ζούμε.

Be a SoulBodyGr star:

1.Aν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια ευχή σου για εσένα και την ανθρωπότητα ποια θα ήταν αυτή;

Να εξαλειφθεί η βία.

2.Πες μια μαγική λέξη !
Αγάπη

3.Πες τί αγαπάς σε εσένα
Την αθωότητα μου

4.Πες κάτι που θεωρείς Άσχημο !

Την κακεντρέχεια

Συνέντευξη Εύη Βισβάρδη
@Facebook @Instagram

για το www.igynaika.gr

Πρόγραμμα συναυλίων (Το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς και στην πορεία θα προστεθούν και άλλες ημερομηνίες)

Σάββατο 16 Ιουνίου ΜΑΤΑΛΑ

Σάββατο 30 Ιουνίου ΚΑΡΥΣΤΟΣ

Παρασκευή 20 Ιουλίου ΑΡΓΟΣ

Τετάρτη 25 Ιουλίου ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρασκευή 3 Αυγούστου ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (με Θοδωρή Κοτονιά)

Τρίτη 7 Αυγούστου ΛΕΥΚΑΔΑ

Πέμπτη 9 Αυγούστου ΠΡΕΒΕΖΑ

Σάββατο 11 Αυγούστου ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ ΠΥΛΟΥ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου ΝΑΥΠΛΙΟ